Time Warner US8873173038

E-mailalert
Toevoegen aan portefeuille
101,46 USD 17/10/2017 22:02 New York
0,34 USD (0,34 %) Wijziging sinds laatste afsluiting
78,84 103,64  52 weken min max
21,00 % Rendement 1 jaar
1,59 % Dividendrendement
Alle details

Premium inhoud

Het advies van onze experten en onze beoordelingen zijn enkel voor abonnees. Wil u graag toegang?

Hoe komen we tot ons advies?

Artikels

 • Analyse
  Time Warner : fusie met AT&T, ja of neen ? 2 maanden geleden - vrijdag 4 augustus 2017
  Hoe dan ook, de groep geniet van goede vooruitzichten.
   
   
   
   

  Het advies van onze experten en onze risicobeoordelingen zijn enkel voor abonnees. Wil u graag toegang?

  Ik wil toegang tot deze inhoud!
 • Analyse
  Het bod van AT&T op Time Warner loopt nog altijd 5 maanden geleden - donderdag 4 mei 2017
  En het eerste kwartaal lag boven de verwachtingen.

  De koers nadert de biedprijs. HOUDEN.

   

  De winst per aandeel klom in het 1e kwartaal hoger dan verwacht (+20,3% tot 1,84 USD, deels door een meerwaarde). Bij Warner Bros (films) nam de bedrijfswinst toe met 15,1%. Overigens doet de online streamingdienst van HBO (tv-series) het vrij goed: er worden steeds sneller nieuwe abonnees gerekruteerd. Wat het bod van AT&T op Time Warner betreft, dat al werd goedgekeurd door een meerderheid van de aandeelhouders en nog groen licht moet krijgen van de autoriteiten (zou geen probleem mogen vormen), kan men zich afvragen of gezien het kwartaalresultaat en de intentie van Trump om de bedrijfsbelastingen met 15% te verlagen, de biedprijs niet te laag ligt (107,50 USD in cash en aandelen). Wij menen van niet. De belastingverlaging (waarvan geen sprake was op het moment van het bod) is namelijk toekomstmuziek en zou kunnen worden uitgesteld in geval van begrotingsproblemen. Ook zou Time Warner moeilijke jaren kunnen tegemoet gaan rekening houdend met de overgang naar het digitaal tijdperk en de kosten voor de programma's (kosten voor programma's op kabelzenders: +17% in 1e kwartaal) We handhaven onze winstramingen voor 2017 (resultaat zal lijden onder de fusie) en die voor 2018.

   

  Koers op het moment van de analyse: 99,05 USD

   

  Time Warner is een mediagroep van wereldformaat, actief in film en televisie.

  Deel dit artikel

 • Analyse
  Time Warner maakte een puik resultaat bekend voor het 4e kwartaal 2016 8 maanden geleden - donderdag 23 februari 2017
  En het bod van AT&T is nog steeds geldig.

  Maar tegen de huidige koers is het aandeel geen koopje. HOUDEN.

   

  De omzet klom in het 4e kwartaal met 11%, wat geruststellend is. De winst per aandeel werd in 2016 gedrukt door kosten als gevolg van de terugkoop van schulden (0,85 USD per aandeel), maar ging toch iets hoger dankzij een fiscaal voordeel. De omzet ging in alle divisies hoger, vooral in de filmtak (Warner Bros). Daar klom de omzet met 17%, o.a. dankzij een film afgeleid van Harry Potter. In de kabel-tv (Turner) kon de groep de prijzen optrekken die ze tv-distributeurs aanrekent. Overigens kan ze haar kosten onder controle houden en bijgevolg een degelijke bedrijfsmarge handhaven (25,7%, d.i. 1,3% meer dan in 2015). Dit is belangrijk want de sector gaat door een delicate periode (overgang digitaal tijdperk, steeds meer kijkers keren traditionele media de rug toe). We tippen op een winst per aandeel van 6,60 USD in 2017 en 7,25 USD in 2018. De groep is volgens ons in staat haar koers op eigen houtje verder te zetten. Toch lijkt het bod dat in 2016 door AT&T werd gelanceerd (tegen 107,50 USD, nog altijd geldig, aanvaard door aandeelhouders, grotendeels de reden voor de recente koersklim) ons positief. En ondanks de positie van Trump en de anticoncurrentieautoriteiten, blijven we van mening dat de overname in 2017 zal worden afgerond.

   

  Koers op het moment van de analyse: 96,32 USD

   

  Time Warner is een mediagroep van wereldformaat, actief in film en televisie.

  Deel dit artikel

 • Analyse
  Bod AT&T op Time Warner: de inzet 10 maanden geleden - vrijdag 16 december 2016
  Een paar weken geleden deed de Amerikaanse telecomgigant AT&T een vriendelijk bod op mediareus Time Warner voor 85 miljard dollar.

  Een aanzienlijke operatie die normaal gezien tegen eind 2017 zou moeten voltooid zijn … tenminste als de concurrentieautoriteiten er geen stokje voor steken. Maar niets is minder zeker. In afwachting gaan we na wat de inzet is voor beide groepen en hun aandeelhouders. Speculeer niet. U mag beide aandelen houden.

  Ooit groen licht?

  De entiteit die uit de fusie van AT&T en Time Warner zou ontspruiten, zou qua winst in de VS op de 3e plaats komen te staan. Een vooruitzicht dat de concurrentieautoriteiten, die zich nog over de zaak moeten uitspreken, wellicht niet zal bekoren. Wel is Donald Trump, die eerder de fusie niet genegen was, inmiddels al wat bijgedraaid. Maar de markten zijn sceptisch. De koers van Time Warner ligt nu 13% onder de biedprijs van AT&T, namelijk 53,75 USD in cash en de rest in aandelen, wat tegen de huidige koers een totaal bedrag betekent van 107,50 USD. Mocht de operatie stranden, dan zou dit voor de groepen echter geen ramp zijn. Beide zijn namelijk goed gewapend om op hun eentje hun pad voort te zetten.

  Voor AT&T: betwistbare overname

  – AT&T is co-leader op de Amerikaanse telecommarkt, een mature markt met schijnbaar vastgeroeste concurrentieposities. De groep tracht haar groei opnieuw op de rails te krijgen. Zo kocht ze een paar maanden geleden DirecTV en werd ze de nr. 1 in kabel-tv in de VS (vóór Comcast). Vandaag wil AT&T in zee gaan met Time Warner en legt het hiervoor 85 miljard op tafel, goed voor 30% van zijn beurskapitalisatie.
  – Wel is het overnamedoelwit zeker kwalitatief. Time Warner is eigenaar van de populaire zenders HBO en CNN, de filmstudio's Warner Bros, enz. En de resultaten van de groep ogen fraai. Maar al ligt de biedprijs niet overdreven hoog (17 maal winst Time Warner), toch kan men zich afvragen of de operatie strategisch interessant is. Diverse toenaderingen tussen telecom- en mediagroepen liepen in het verleden immers al met een sisser af (AOL-Time Warner, Vivendi Universal). Hoofdargumenten zijn echter dat dankzij het toekomstig succes van het mobiele 5G-netwerk (in 2020) video's vooral via smartphone zullen worden bekeken en dat de kwaliteit van de content cruciaal zal zijn om zich van de andere telecomoperatoren te onderscheiden en tegen online operatoren op te boksen (Netflix, Amazon…). En is de content degelijk beheerd, dan zal de reclame bovendien kunnen worden gepersonaliseerd.
  – Maar dit alles is enkel mogelijk als AT&T de exclusieve rechten verkrijgt op Time Warners content. Wat misschien nooit zal gebeuren. Want toen AT&T in 2011 NBC Universal kocht, besloten de mededingingsautoriteiten dat ook de concurrentie de content van NBC-Universal mocht uitzenden. Bijgevolg kan de biedprijs, die gezien de verhoopte synergieën wat hoog ligt, en de toenadering zelf in vraag worden gesteld. Daarnaast zou, indien de fusie wel doorgaat, de financiële situatie van AT&T fors aftakelen. De schuldenberg zou met 150 miljard dollar aandikken en het dividend (voornaamste troef AT&T!) zou in het gedrang komen.

  Gezien de risico's m.b.t. de schuld, het dividend en de onzekerheid rond de goede afloop van de operatie, blijven we voorzichtig: we trokken onze risicofactor op tot 3 en raden u niet meer aan het aandeel te kopen. Maar gezien AT&T niet zou lijden in geval de operatie strandt (heeft voldoende troeven om alleen zijn aandeelhouders te verwennen), mag u houden.

  Voor Time Warner: speculeer niet

  Sinds de overnamegeruchten klom Time Warner met 15 %. Maar opdat de biedprijs zou worden bereikt, moet de koers nog 13% hoger gaan. We raden u echter aan hier niet op te speculeren. Want ongeacht de mening van Trump kunnen de concurrentieautoriteiten de operatie tegenhouden. En mocht de koers van beide aandelen plots fors schommelen, dan zouden de financiële voorwaarden van de operatie kunnen worden gewijzigd, in die mate zelfs dat de aandeelhouders van één van de groepen of van beide groepen zich tegen de fusie zouden kunnen verzetten. Tenslotte zal er mogelijks een jaar voorbijgaan voor de situatie duidelijker wordt en de overname eventueel plaatsvindt tegen circa 107,50 USD. Gezien de veelbelovende situatie op de Amerikaanse markten, zit het er echter dik in dat de koers over die periode sowieso met 13% zal stijgen. Niettemin compenseert dit onvoldoende het risico op een koersval in geval de operatie niet doorgaat.

  Mislukt de operatie, dan zal de koers achteruitboeren. Op langere termijn kan Time Warner echter perfect alleen zijn boontjes doppen. En hoewel de groep enerzijds haar winstdoelstelling van 8 USD per aandeel tegen 2018 wellicht niet zal behalen (vastgelegd nadat 21st Century Fox zijn bod weigerde), kan ze anderzijds wel goed inspelen op de digitale trend. Ook is haar content (live op internet of via betaal-tv) van goede kwaliteit. Wel valt te bezien hoe de winstgevendheid en het dividend zullen evolueren. In afwachting koop niet om te speculeren. Houden dus.

  Koers op het moment van de analyse:
  AT&T: 41,50 USD
  Time Warner: 95,32 USD

  AT&T is een Amerikaanse telecomoperator. De groep is actief in vaste en mobiele telefonie en in internet, zowel voor particulieren als voor bedrijven.

  Time Warner is een mediagroep van wereldformaat, actief in film en televisie.

  Deel dit artikel

 • Analyse
  AT&T: advieswijziging 1 jaar geleden - donderdag 27 oktober 2016

  AT&T deed een vriendelijk bod op Time Warner.

  Een gigantische en riskante operatie...

  Time Warner: houden

  AT&T: niet meer kopen, houden.

   

  AT&T biedt 85 miljard dollar om Time Warner tegen eind 2017 in te lijven. Mag zal de groep hierin slagen? Invloedrijke politici zoals Trump verzetten zich immers al openlijk tegen het project. En het groen licht van de concurrentieautoriteiten is verre toekomstmuziek (zware afstotingen voor AT&T?). Gevolg: de koers van Time Warner flirt met 88 USD, ver onder de geboden 107,50 USD dus. Gezien de onzekerheid zijn we nu voorzichtiger voor AT&T (niet meer kopen). Vooral gezien de iets hoge biedprijs de nettoschuld zou opdrijven (tot meer dan 150 miljard USD) en het dividend hierdoor in het gedrang zou komen. Dankzij de overname zou AT&T content in huis halen die het via zijn eigen kanalen zou kunnen uitzenden, wat de groei zou oppeppen. Maar of dit voor de aandeelhouder waarde zal creëren, is alsnog de vraag gezien het risico op afstotingen. Ook menen we dat Time Warner, dat in 2014 een bod van 21st Century Fox tegen 85 USD had afgeketst, zijn belofte om op eigen houtje ±8 USD per aandeel te boeken tegen 2018, niet zal kunnen houden. Het bod van AT&T kan dan ook een interessante optie zijn. Maar gezien de onzekerheid en ongeacht de decote raden we u aan niet te speculeren.

   

  Koers op het moment van de analyse:

  AT&T: 36,43 USD

  Time Warner: 88,70 USD

   

   

  AT&T is een Amerikaanse telecomoperator. De groep is actief in vaste en mobiele telefonie en in internet, zowel voor particulieren als voor bedrijven.

   

  Time Warner is een mediagroep van wereldformaat, actief in film en televisie.

   

  Deel dit artikel

Meer

Belangrijke gegevens

Identiteitskaart

Maximumkoers afgelopen 12 maanden 103,64 USD
Minimumkoers afgelopen 12 maanden 78,84 USD
ISIN-code US8873173038
Beurs New York
Noteert op Euronext Brussel nee
Bèta 1,08
Volatiliteit 22,25 %
Aantal bestaande aandelen 771.129.300
Beurskapitalisatie (in miljard) 77,98 USD
Sector Media en Vrije tijd
Transactievolume (gemiddeld / dag / x 1 000) 422.561 USD
Score corporate governance 5

Sleutelcijfers per aandeel (USD)

2017 (e) 2016 2015 2014
Dividend 1,61 1,61 1,40 1,27
Courante winst 6,30 5,03 4,70 4,01
Nettowinst 6,30 5,03 4,70 4,43
Courante cashflow 7,20 5,88 5,54 5,14
Netto cashflow 7,20 5,88 5,54 5,56
EBIT 10,05 9,67 8,42 6,41
EBITDA 10,95 10,52 9,26 7,54
Boekwaarde 36,20 31,52 29,71 29,42
Tastbare boekwaarde 0,30 -4,43 -5,12 -3,71

Prestaties (in euro)

Time Warner Stoxx Europe 600 S&P 500
Rendement 3 maanden -1,29 % 1,18 % 0,92 %
Rendement 6 maanden -6,20 % 2,85 % -1,08 %
Rendement 1 jaar 21,00 % 15,14 % 11,84 %
Rendement 5 jaar 23,16 % 7,36 % 14,18 %

Financiële ratio's van het bedrijf

2016 2015 2014 2013
Pay out 32,32 % 30,00 % 28,98 % 28,66 %
Current ratio 1,39 1,56 1,43 1,53
Return on equity 16,13 % 16,23 % 14,14 % 12,03 %
Total return on equity 16,13 % 16,23 % 15,64 % 12,34 %
Brutomarge 44,14 % 42,55 % 41,98 % 45,53 %
Nettomarge 13,39 % 13,63 % 13,99 % 12,39 %
EBIT marge 25,74 % 24,41 % 20,23 % 22,17 %
EBITDA marge 28,02 % 26,84 % 23,79 % 25,61 %
Belastingvoet 24,61 % 30,11 % 17,02 % 32,15 %
Gearing 93,68 91,61 81,21 61,21
Eigen vermogen/ Balanstotaal 36,89 % 36,99 % 38,69 % 43,98 %

Beursgegevens per aandeel

2017 (e) 2016
Dividendrendement 1,59 % 1,59 %
Koers/ Courante winst 16,05 20,11
Koers/ Courante cashflow 14,04 17,18
Koers/ Boekwaarde 2,79 3,21
Koers/ Tastbare boekwaarde 337,07 -
Prijs per netto vermogenswaarde - -
Verwacht rendement op lange termijn 6,34 % -

(e) : raming

In welke mate zou u deze webpagina aanbevelen aan uw vrienden en famille ? Geef een score tussen 1 (zeker niet) en 10 (zeker) *
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Opmerkingen (optioneel)
Verzenden