Sabesp

Dit financiële product volgen wij niet meer op. 

Artikels

 • Nieuws
  Sabesp verlaat onze selectie 3 jaar geleden - donderdag 29 december 2016
  Het aandeel klom ruim 80% hoger sinds begin 2016.

  VERKOPEN.

   

  Dankzij de bemoedigende resultaten klom het aandeel van Sabesp sinds begin januari 2016 al ruim 80% hoger, maar de vooruitzichten van het bedrijf blijven onzeker doordat de activiteiten (waterzuivering en waterbevoorrading) sterk afhankelijk zijn van het vormpeil van de Braziliaanse economie, en dat is momenteel zeker niet top.
  In deze context raden we u aan om dit riskantere aandeel te verkopen. We volgen het trouwens ook niet langer op en het verdwijnt dus uit onze selectie.

   

  Koers op het moment van de analyse: 8,48 USD

   

   

  Deel dit artikel

 • Analyse
  Sabesp: advieswijziging 3 jaar geleden - vrijdag 1 april 2016

  De koers wordt opgepept door het herstel van de Braziliaanse beurs en het goede nieuws binnen de groep (waterreserves weer aangevuld…).

  De aanbevelingen van onze financiële experten en onze beoordelingen zijn enkel voorbehouden voor abonnees. Krijg 5 gratis credits om deze inhoud te ontdekken.

  Ik wil toegang tot deze inhoud!
 • Analyse
  Sabesp: turbulentie nog niet achter de rug 4 jaar geleden - dinsdag 18 augustus 2015

  Het bedrijfsresultaat van het tweede kwartaal is minder slecht dan voorzien maar de koers lijdt zwaar onder de zorgwekkende situatie in Brazilië.

  Desondanks is het aandeel niet goedkoop.
  HOUDEN.

   

  Het resultaat over het 2e kwartaal is geklommen ten opzichte van een jaar voorheen (het resultaat was toen bijzonder slecht).
  De activiteit houdt stand ondanks het feit dat de volumes worden gerantsoeneerd om op de watervoorraden te bezuinigen. De context blijft echter onzeker (politieke crisis, recessie, wisselkoersen).

  Bijgevolg verlagen we onze winstramingen tot 0,38 USD per aandeel voor 2015 (t.o.v. 0,48 voorheen) en 0,50 USD voor 2016 (t.o.v. 0,55 USD).


  Koers op het moment van de analyse: 4,48 USD


  SABESP (Companhia de Saneamento Básico do Estado de São Paulo) is een Braziliaanse groep die gespecialiseerd is in waterbevoorrading. Ze is het op twee na grootste waterbedrijf ter wereld en de nummer 1 in Brazilië waar ze meer dan de helft van de 645 steden van de deelstaat São Paolo (meer dan 26 miljoen inwoners) bevoorraadt. Sabesp is ook actief in andere aanverwante activiteiten (waterzuivering, aanleggen van rioleringen …).  Deel dit artikel

 • Analyse
  Sabesp: 2014, een jaar om gauw te vergeten 4 jaar geleden - vrijdag 3 april 2015

  2014 was voor Sabesp een annus horribilis: depreciatie van de Braziliaanse real, daling van de geproduceerde volumes, stijging van de exploitatiekosten…

  De winst kelderde dan ook met 53 %. Ondanks de koersdip is het aandeel nog niet koopwaardig (de problemen kunnen op korte termijn aanhouden). Wel beschikt het nog over mooie troeven. 
  HOUDEN.

   

  Door de droogte in Sao Paulo in 2014 namen de waterreserves er flink af. Hierdoor daalden de geproduceerde volumes van Sabesp met 7%. Tegelijk klommen de kosten echter met 13,5 % (toenemende investeringen in constructies, loonstijgingen van het personeel). Door de combinatie van de lagere volumes en de hogere kosten kelderde de bedrijfsmarge in 2014 met 26 % (t.o.v. 35,4 % in 2013). Bovendien had de depreciatie van de Braziliaanse real t.o.v. de Amerikaanse dollar (-13 %) een negatief effect op het financiële resultaat (30 % van de groepsschuld in dollar). Gevolg: de winst 2014 boerde met 53 % achteruit. Rekening houdend met de verwachte stijging van de uitgaven en de aanhoudende terugval van de real, verlagen we onze winstramingen tot 0,52 USD in 2015 (t.o.v. 0,87 voorheen) en tot 0,62 USD in 2016 (t.o.v. 1,07). Op korte termijn zou de verzwakking van de real nog op het resultaat kunnen wegen en op de koers. Wat de lange termijn betreft, behoudt de groep echter solide fundamenten.

   

  Koers op het mooent van de analyse: 5,76 USD

   

  SABESP (Companhia de Saneamento Básico do Estado de São Paulo) is een Braziliaanse groep die gespecialiseerd is in waterbevoorrading. Ze is het op twee na grootste waterbedrijf ter wereld en de nummer 1 in Brazilië waar ze meer dan de helft van de 645 steden van de deelstaat São Paolo (meer dan 26 miljoen inwoners) bevoorraadt. Sabesp is ook actief in andere aanverwante activiteiten (waterzuivering, aanleggen van rioleringen …) die zowat 43 % van de omzet van de groep genereren.

   

   

   

  Deel dit artikel

(E) : raming