ResMed

Dit financiële product volgen wij niet meer op. 

Artikels

 • Analyse
  We zullen Resmed niet meer opvolgen 2 jaar geleden - woensdag 14 februari 2018
  De koers had voorheen zijn historisch maximum bereikt.

  De aanbevelingen van onze financiële experten en onze beoordelingen zijn enkel voorbehouden voor abonnees. Krijg 5 gratis credits om deze inhoud te ontdekken.

  Ik wil toegang tot deze inhoud!
 • Analyse
  De kwartaalomzet van ResMed dreef het aandeel tot een hoogtepunt 2 jaar geleden - donderdag 25 januari 2018
  We wijzigen ons advies.

  Profiteer ervan om uw winst op strijken. Volgde u ons eerste koopadvies in 2014, dan vergaarde u een rendement van 169% (koers + dividend na omzetting in euro). VERKOPEN.

  Over het 2e kwartaal van het huidig boekjaar (afsluiting op 30/6) klom de omzet met 13%. Dit is iets beter dan voorzien en te danken aan de lancering van nieuwe producten (AirFit F20- en N20-maskers…). De winst per aandeel zonder uitzonderlijke elementen steeg met 37%, maar kelderde uiteindelijk toch met 87% als gevolg van een boekhoudkundige last in het zog van de fiscale hervorming in de VS. Bijgevolg verlagen we onze winstraming per aandeel voor dit boekjaar tot 2,05 USD (t.o.v. 2,85 voorheen), maar handhaven we ze voor het volgende op 3,15 USD. In het 2e halfjaar zouden de verkopen moeten worden gestut door de recente lancering van de nieuwe zuurstofconcentrator Mobi. Ook mikt Resmed op de ontwikkeling van de slimme zorgen en zijn diversificatie in de groeilanden. Op langere termijn zal de sector voor slaapgerelateerde ademhalingsstoornissen nog worden geboost door de vergrijzing van de bevolking en de tename van obesitas wereldwijd. Innovatie blijft echter essentieel opdat de verkopen hoger zouden gaan. Deze worden immers afgeremd door de toenemende concurrentie en de druk uitgeoefend door ziekteverzekeraars.

  Koers op het moment van de analyse: 100,22 USD

  Het Amerikaanse ResMed is één van de wereldleiders in de behandeling van slaapgerelateerde ademhalingsstoornissen.

  Deel dit artikel

 • Analyse
  ResMed heeft een matig boekjaar achter de rug 2 jaar geleden - donderdag 31 augustus 2017
  Desondanks komt de toekomst van de groep hierdoor niet in gevaar.

  Gezien de koersstijging van de laatste jaren is het aandeel niet koopwaardig. Wel blijft het gestut door de overnames, innovaties en de geografische uitbreiding van de groep. HOUDEN.

   

  Over het vorige boekjaar (afsluiting in juni) viel de winst per aandeel minder fors terug dan voorzien (-3,6%). De omzet daarentegen klom met amper 8% (zonder wisselkoerseffecten), wat onder onze verwachtingen is. Belangrijker is echter dat ResMed zich verder inspant om haar groei op de lange termijn aan te zwengelen. In dit opzicht deed ze 2 overnames in de slimme verzorging om de overgenomen activiteiten van Brightree te versterken. Ook blijft ResMed innoveren. Zo bracht het nieuwe ademhalingsmaskers op de markt (AirFit, AirTouch F20) alsook de AirMini, het kleinste CPAP-apparaat ooit (continue positieve drukbeademing). Het dividend voor 2016/17 bedraagt 1,32 USD per aandeel, d.i. stijging van 10% t.o.v. vorig boekjaar (rendement van 1,7% tegen de huidige koers). Ook voerde de directie een dividendverhoging door met 6%, die in de volgende kwartalen zal worden uitgekeerd (0,35 USD). We trekken onze winstramingen per aandeel op van 2,7 tot 2,85 USD voor 2017/18 en van 3 tot 3,15 USD voor 2018/19.

   

  Koers op het moment van de analyse: 75,58 USD

   

  Het Amerikaanse ResMed is één van de wereldleiders in de behandeling van slaapgerelateerde ademhalingsstoornissen. De groep beschikt over een waaier aan producten, talrijke patenten en een grote innovatiecapaciteit, waardoor ze erg competitief is.

  Deel dit artikel

 • Analyse
  Dividendstijging bij ResMed 3 jaar geleden - maandag 30 januari 2017
  Kwartaaldividend stijgt met 10%.

  Het aandeel is correct gewaardeerd.
  HOUDEN.

   

  ResMed zag zijn kwartaalomzet met 17% stijgen dankzij de overname van Brightree (+9% zonder die overname). De winst per aandeel bleef stabiel op vergelijkbare basis, maar duikt uiteindelijk 21% lager door de hoger dan verwachte kosten voor de overnames van Brightree en van Inova. Dat noopt ons ertoe onze ramingen terug te schroeven. Het kwartaaldividend werd wel met 10% verhoogd, tot 0,33 USD bruto.

   

  Koers op het moment van de analyse: 68,14 USD

   

  Het Amerikaanse ResMed is één van de wereldleiders in de behandeling van slaapgerelateerde ademhalingsstoornissen. De groep beschikt over een waaier aan producten, talrijke patenten en een grote innovatiecapaciteit, waardoor ze erg competitief is.  Deel dit artikel

 • Analyse
  ResMed: degelijk vierde kwartaal 3 jaar geleden - woensdag 7 september 2016

  ResMed sloot het boekjaar af op een positieve noot en plukt stilaan de vruchten van de integratie van Brightree.

  De uitbreiding van de divisie slimme verzorging (het vergaren en analyseren van gegevens), waarin de groep zich ontwikkelt via overnames, zal de groei blijven stutten maar de koers houdt hier al deels rekening mee.

  HOUDEN.

   

  Over het 4e kwartaal van het boekjaar 2015-2016 klom zowel de omzet als de bedrijfswinst met 19 %. Dit was deels te danken aan de overname van Brighttree (gespecialiseerd in slimme verzorging) in de maand april. Zonder rekening te houden met die aankoop ging de omzet 8 % hoger, opgepept door de goede prestaties van de ademhalingstoestellen -en maskers, wat meer is dan we hadden verwacht.
  Niettemin blijft de winst per aandeel stabiel op 2,51 USD als gevolg van de toegenomen financiële lasten (verbonden aan de overname van Brighttree) en de hogere belastingvoet.
  Desondanks verhoogt de groep haar kwartaaldividend met 10 % zonder hierbij haar toekomstige investeringen in gevaar te brengen. Wel blijft de groep amper 48 % van haar winst uitkeren.
  Gezien het mooie bedrijfsresultaat voor het 4e kwartaal en de het feit dat Brightree al sneller en meer bijdraagt dan verwacht trekken we onze winstramingen per aandeel op van 2,7 tot 2,75 USD voor 2016/17 en van 2,9 tot 3 USD voor 2017/18.

   

  Koers op het moment van de analyse: 67,47 USD

   

  Het Amerikaanse ResMed is één van de wereldleiders in de behandeling van slaapgerelateerde ademhalingsstoornissen. De groep beschikt over een waaier aan producten, talrijke patenten en een grote innovatiecapaciteit, waardoor ze erg competitief is.

   

  Deel dit artikel

Meer

(E) : raming