Nieuws

Wijzigingen aangekondigd in de BelĀ 20

1 jaar geleden - woensdag 14 maart 2018
De beursindex wordt vanaf 19 maart herzien.

De Bel 20, die jaarlijks door de beursuitbater Euronext wordt herzien, neemt vanaf 19 maart afscheid van Bekaert dat plaats moet ruimen voor Ablynx. Het Belgisch biotechbedrijf Ablynx werd opgericht in 2001 en noteert sinds 2007 op de beurs. Het is actief in de ontwikkeling van nanobodies, een nieuwe generatie antilichamen die afkomstig zijn van proteïnes van lama’s en bestemd voor de behandeling van ontstekingen, tromboses, kankers, de ziekte van Alzheimer...

De Bel 20 is een van de drie Belgische indices van Euronext. De twee andere zijn de Bel Mid en de Bel Small.
De Bel 20 is de bekendste van de drie en geeft de koersevolutie weer van de 20 belangrijkste aandelen op de Brusselse koerstabellen. Umicore en Engie, die we aanraden te kopen, behoren tot de Bel 20.

De Bel Mid geeft de koersevolutie mee van een 40-tal Belgische aandelen met een middelgrote kapitalisatie. Ascencio, Befimmo, EVS, Gimv, Melexis, TINC en Wereldhave Belgium zijn koopwaardige aandelen die tot de Bel Mid behoren.

De Bel Small groepeert een 25-tal Belgische aandelen met een kleine marktkapitalisatie. Het interessante Atenor komt hierin voor.

Deel dit artikel