Headwaters

Dit financiële product volgen wij niet meer op. 

Artikels

 • Analyse
  Headwaters: overnamedoelwit 3 jaar geleden - woensdag 23 november 2016
  Het Australisch bouwbedrijf Boral lanceert een bod op Headwaters tegen 24,25 USD per aandeel, een o.i. correcte prijs.

  De aanbevelingen van onze financiële experten en onze beoordelingen zijn enkel voorbehouden voor abonnees. Krijg 5 gratis credits om deze inhoud te ontdekken.

  Ik wil toegang tot deze inhoud!
 • Analyse
  Headwaters: fraaie resultaten maar tevens risico's 3 jaar geleden - woensdag 6 juli 2016

  De groep kampt met problemen in de divisie vliegas, maar deze zijn van conjuncturele aard.

  Ook ogen de vooruitzichten in de Amerikaanse bouwsector positief. Toch is het aandeel (hoger dan gemiddeld risico) ondanks de koersdip niet goedkoop.

  HOUDEN.

   

  In het 1e halfjaar (jaarlijkse afsluiting: 30/09) klom de omzet met 8,5 % (interne groei), wat te danken was aan de goede prestaties in de Amerikaanse bouwsector. Ook is de winst verdubbeld (0,2 USD per aandeel) dankzij de schaalvoordelen ten gevolge van de stijging van de verkochte volumes en dankzij de gedaalde kosten (transport, energie). Toch viel de koers op 2 maanden tijd met 17 % terug. Na een puik 1e halfjaar trok de groep haar jaarvooruitzichten immers niet op, wat de markten ontgoochelde. Ook namen de verkochte volumes van vliegas (steenkoolas ter vervanging van cement) met 4 % af door bevoorradingsproblemen (door de zachte winter werd minder elektriciteit verbruikt dus minder steenkool verbrand om deze te produceren). Een voorlopig conjuncturele kwestie die echter een ernstig probleem zou kunnen worden. Gezien de groep 40 % van de omzet put uit vliegas, stelt de vraag zich immers: wat als voor de productie van elektriciteit plots gas wordt gebruikt (goedkoper, minder vervuilend) i.p.v. steenkool? Wij menen dat, al is deze tendens reëel, het hier om een evolutie op de erg lange termijn gaat.

   

  Koers op het moment van de analyse: 17,80 USD

   

  Na een weinig succesvolle poging om zich in de energiesector (o.a. steenkool) te ontwikkelen, spitste Headwaters zich opnieuw toe op bouwmaterialen. Zo is de groep o.a. de Amerikaanse nr. 1 voor het omzetten van steenkoolas in cement. Ook is ze actief op het vlak van buitenafwerkingen (hersamengesteld steen, gevelbekleding …).

   

  Deel dit artikel

(E) : raming