DowDuPont (ex DuPont De Nemours)

Dit financiële product volgen wij niet meer op. 

Artikels

 • Nieuws
  We volgen het aandeel DowDuPont niet langer op 4 maanden geleden - woensdag 10 april 2019
  De Amerikaanse chemiegroep DowDuPont startte vorige maand zijn opsplitsing in drie aparte entiteiten op.

  Hebt u nog aandelen DowDuPont, dan raden we u aan de splitsingsoperaties niet af te wachten maar te verkopen. 

  DowDuPont wordt Dow, DuPont en Corteva. Het “nieuwe Dow” (o.a. verpakkingsmaterialen, infrastructuur en consumptiegoederen) mocht de opsplitsingsdans starten. Na het sluiten van de beurs op 21 maart ontvingen bestaande aandeelhouders per 3 aandelen DowDuPont in hun bezit, 1 aandeel Dow. Die nieuwe aandelen noteren aan de beurs sinds 1 april. In juni volgt dan een gelijkaardige operatie voor het “nieuwe DuPont” (elektronica, transport, bouw, voeding), en ook de divisie agrochemie die voortaan door het leven zal gaan onder de naam Corteva Agrisciences. 

  Uiteindelijk zullen aandeelhouders van DowDuPont dus beschikken over aandelen Dow, aandelen DuPont en aandelen Corteva. En voor Belgische beleggers is de kans groot dat ze daarop telkens belast zullen worden (toegekende aandelen gelijkgesteld met dividenden). 

  Koers op het moment van de analyse: 38,22 USD

  Deel dit artikel

 • Analyse
  De groep DowDuPont zal weldra worden opgesplitst in drie beursgenoteerde entiteiten 7 maanden geleden - dinsdag 8 januari 2019
  Hierdoor zullen de activa beter worden gewaardeerd
   
   
   
   

  De adviezen van onze experten en onze beoordelingen zijn enkel voorbehouden voor abonnees. Krijg 5 gratis credits om deze inhoud te ontdekken.

  Ik wil toegang tot deze inhoud!
 • Analyse
  De kosten van DowDuPont zullen toenemen in het 2e halfjaar 1 jaar geleden - donderdag 30 augustus 2018
  Het 2e kwartaal kwam boven de verwachtingen uit maar…

  Het aandeel presteert sinds begin 2018 minder goed dan de Amerikaanse index S&P500. Desondanks blijft het duur. VERKOPEN.

  Het 2e kwartaal was erg solide. Zo namen de volumes toe voor alle divisies, o.a. in de landbouw (+20%), dat in het 1e kwartaal werd geboost door de uitgestelde aankopen. De groep voorziet echter een moeilijker 2e halfjaar daar ze een stijging van de grondstofprijzen verwacht voor de 3 takken. Die zullen weldra 3 onafhankelijke entiteiten zijn. Het “nieuwe Dow” zou in maart 2019 operationeel moeten zijn en zal actief zijn in verpakkingsmateriaal, infrastructuur en consumptiegoederen. Het “nieuwe DuPont” zal in juni 2019 het licht zien en gespecialiseerd zijn in de bouw, voeding, transport en elektronica. De landbouw van zijn kant zal tegen juni 2019 een onafhankelijke entiteit zijn. Maar terwijl de 2 eerste entiteiten hun historische naam zullen behouden (Dow of DuPont), zal de landbouw als het nieuwe bedrijf Corteva Agrisciences door het leven gaan. In tegenstelling tot de concurrentie (BASF, Bayer met Monsanto, ChemChina met Syngenta) zal dit bedrijf echter een “pure player” in de landbouwchemie zijn, actief in zaden én pesticiden. We tippen nog altijd op een winst per aandeel van 2,3 USD in 2018 en 2,7 USD in 2019 (zonder rekening te houden met de toekomstige opsplitsingen).

  Koers op het moment van de analyse: 71,44 USD

  Uit de fusie tussen DuPont en Dow Chemical ontstond DowDuPont. De groep is de nieuwe nummer 1 in de chemiesector.

  Deel dit artikel

 • Analyse
  Een handelsoorlog tussen de VS en de rest van de wereld zou de landbouwsector een flinke poos uit balans kunnen brengen 1 jaar geleden - donderdag 28 juni 2018
  Dit zou een weerslag kunnen hebben op de sectoren die ervan afhangen zoals de landbouwchemie.
   
   
   
   

  De adviezen van onze experten en onze beoordelingen zijn enkel voorbehouden voor abonnees. Krijg 5 gratis credits om deze inhoud te ontdekken.

  Ik wil toegang tot deze inhoud!
 • Analyse
  DowDuPont wijzigde de indeling van zijn activa 1 jaar geleden - dinsdag 19 september 2017
  De groep deed dit onder druk van een aantal activisten.

   Het aandeel is duur.
  VERKOPEN.

  Onder druk van een aantal activisten wijzigde de kersverse entiteit de indeling van haar activa: Landbouw, Speciaalchemie en Materiaalwetenschappen.

  De groep is nog steeds van plan zich van deze 3 divisies te ontdoen door ze in de loop van de 18 volgende maanden apart naar de beurs te brengen.

  Koers op het moment van de analyse: 69,92 USD

  Uit de fusie tussen DuPont en Dow Chemical ontstond DowDuPont. De groep is de nieuwe nummer 1 in de chemiesector.

  Deel dit artikel

Meer

(e) : raming

;