CA US12673P1057

E-mailalert
Toevoegen aan portefeuille
32,83 USD 28/04/2017 22:00 Nasdaq
-0,02 USD (-0,06 %) Wijziging sinds laatste afsluiting
29,36 34,85  52 weken min max
14,60 % Rendement 1 jaar
3,11 % Dividendrendement
Alle details

Premium inhoud

Het advies van onze experten en onze beoordelingen zijn enkel voor abonnees. Wil u graag toegang?

Hoe komen we tot ons advies?

Artikels

 • Analyse

  CA Technologies zal Veracode overnemen

  1 maand geleden - maandag 13 maart 2017
  Een akkoord is getekend.
   
   
   
   

  Het advies van onze experten en onze risicobeoordelingen zijn enkel voor abonnees. Wil u graag toegang?

  Ik wil toegang tot deze inhoud!
 • Analyse

  CA Technologies verlaagt doelstellingen voor het huidige boekjaar

  3 maanden geleden - donderdag 26 januari 2017
  De winst per aandeel zal forser zijn teruggevallen dan voorzien.

  In de toekomst zou de groep echter iets betere prestaties moeten neerzetten, wat de koers hoger zal drijven. KOPEN.

   

  In het 3e kwartaal van het huidige boekjaar (jaarsluiting: 31/03) zakte de omzet met 3% en zoals verwacht bleef de winst per aandeel stabiel (0,63 USD zonder uitzonderlijke elementen). Nochtans verlaagt de groep haar winstdoelstelling per aandeel voor dit boekjaar met 3%. Het lopende kwartaal zal wellicht matig uitvallen, o.a. als gevolg van de kosten om de recentelijk overgenomen Oostenrijkse groep Automic te integreren. Bijgevolg verlagen we onze winstramingen per aandeel tot 1,83 USD voor dit boekjaar en tot 1,85 USD en 1,90 USD voor de 2 volgende boekjaren. Niettemin bevestigt de groep haar doelstellingen tegen 2020: een gemiddelde omzetstijging van 0 à 5% per jaar en een vrijwel even hoge bedrijfsmarge als nu. Overigens beschikt de groep nog over andere troeven. Zo is ze sterk gepositioneerd op haar markten, kan ze bogen op een trouw klantenbestand (meer dan 90% van de contracten vernieuwd) en een comfortabele financiële situatie. Bijgevolg kan ze regelmatig haar software- en dienstenaanbod uitbreiden in functie van de technologische evolutie, doelgerichte overnames doen om haar toekomstige groei te boosten en een aantrekkelijk dividend uitkeren (brutorendement 3,3%).

   

  Koers op het moment van de analyse: 31,31 USD

   

  CA Technologies ontwikkelt software voor bedrijfsbeheer en biedt bijpassende diensten aan om bedrijven te helpen hun informaticasysteem te optimaliseren en te beveiligen (betere gegevensverwerking, beheer netwerktoegang, gebruik van de cloud om gegevens buiten het bedrijf te stockeren...). De groep biedt vooral IT-oplossingen (55% van de omzet) aan om de werking van het centrale computersysteem van bedrijven (mainstream) te optimaliseren. Ze is hoofdzakelijk actief in Noord-Amerika (63% van de omzet) en neemt het op tegen concurrenten als BMC Software en IBM.

  Deel dit artikel

 • Analyse

  CA Technologies: resultaat boven de verwachtingen

  1 jaar geleden - woensdag 18 mei 2016

  Het laatste kwartaal 2015/16 was beter dan voorzien.

  Ook de vooruitzichten overtreffen onze verwachtingen. Hierdoor veerde de volgens ons nog steeds ondergewaardeerde koers verder op.

  KOPEN.

   

  In het laatste kwartaal van het boekjaar 2015/16 (jaarsluiting op 31/03) presteerde de groep beter dan verwacht. Ook boekte ze voor de 1e maal op 4 jaar tijd een omzetstijging (+1 %, zonder wisselkoerseffecten, -1 % voor hele jaar). Daarnaast klom de winst met 7 % op vergelijkbare basis (-4 % voor hele jaar, tot 1,84 USD per aandeel). Voor het boekjaar 2016/17 tipt de groep gezien het niveau van het orderboekje 5 % hoger ligt t.o.v. van een jaar voorheen, op een omzetstijging van maximum 1 % en een winststijging per aandeel van 3 à 6 %. Op langere termijn zal de groep o.i. in staat zijn haar omzet verder op te drijven en tegelijk winstgevend te blijven (bedrijfsmarge: 38 % in 2015/16 t.o.v. 37 % een jaar voorheen). De groep beschikt over tal van troeven, o.a. een trouw en uiteenlopend klantenbestand en een solide positie op het vlak van bedrijfssoftware, een markt met fraaie vooruitzichten. Ook staat ze financieel sterk genoeg om verder eigen aandelen in te kopen en een gul dividend uit te keren (rendement: 3,3 % bruto). We verhogen onze winstramingen per aandeel tot 1,95 USD in 2016/17 (t.o.v. 1,83 voorheen) en 2,03 USD in 2017/18 (t.o.v. 1,95).

   

  Koers op het moment van de analyse: 31,19 USD

   

  CA Technologies ontwikkelt software voor bedrijfsbeheer en biedt bijpassende diensten aan om bedrijven te helpen hun informaticasysteem te optimaliseren en te beveiligen (betere gegevensverwerking, beheer netwerktoegang, gebruik van de cloud om gegevens buiten het bedrijf te stockeren...). De groep biedt vooral IT-oplossingen (55 % van de omzet) aan om de werking van het centrale computersysteem van bedrijven (mainstream) te optimaliseren. Ze is hoofdzakelijk actief in Noord-Amerika (63 % van de omzet) en neemt het op tegen concurrenten als BMC Software en IBM.

   

  Deel dit artikel

 • Analyse

  CA Technologies: geen verrassend kwartaalresultaat

  1 jaar geleden - vrijdag 24 juli 2015

  Gezien haar resultaat kan de groep de jaardoelstellingen bevestigen.

  Het aandeel is ondergewaardeerd.
  KOPEN.

   

  Over het 1e kwartaal van het boekjaar (jaarsluiting: 31/03) verloor de omzet 9 % door de dure dollar en nam het aantal bestellingen met 9 % af (3 % zonder wisselkoerseffecten). Zoals verwacht blijft de vraag aftakelen in de softwareoplossingen voor centrale computersystemen (56 % van de omzet; 89 % van het bedrijfsresultaat). De groep verwacht dat de omzet van die activiteit op middellange termijn met max. 5 % zakt (in lijn met de markt). Maar ondanks de omzetdaling en dankzij de kostenbesparingen dikte de bedrijfsmarge toch aan tot 41 % (40 % een jaar voorheen). De winst per aandeel daalde uiteindelijk met 2 % en steeg met 9 % zonder wisselkoerseffecten. Bijgevolg handhaaft de groep haar

   

  doelstelling en blijft ze streven naar een stijging van de winst per aandeel van 2 à 5 % over heel 2015. Om zijn groei op de lange termijn te herboosten wil CA zijn aanbod in bepaalde veelbelovende domeinen uitbreiden (cloud computing, beheer van de mobiele terminals van bedrijven…). In dit kader doet de groep doelgerichte overnames (recent Rally Software). Daarnaast biedt ze een dividendrendement van meer dan 3 % bruto. Voor het huidige boekjaar verlagen we lichtjes onze winstramingen per aandeel tot 1,80 USD. Voor het volgende handhaven we ze op 1,86 USD.

   

  Koers op het moment van de analyse: 29,90 USD

   

  CA Technologies ontwikkelt software voor bedrijfsbeheer en biedt bijpassende diensten aan om bedrijven te helpen hun informaticasysteem te optimaliseren en te beveiligen (betere gegevensverwerking, beheer netwerktoegang, gebruik van de cloud om gegevens buiten het bedrijf te stockeren...). De groep biedt vooral IT-oplossingen (55 % van de omzet) aan om de werking van het centrale computersysteem van bedrijven (mainstream) te optimaliseren. Ze is hoofdzakelijk actief in Noord-Amerika (63 % van de omzet) en neemt het op tegen concurrenten als BMC Software en IBM.

   

  Deel dit artikel

 • Analyse

  We volgen vanaf nu CA Technologies

  2 jaar geleden - donderdag 8 januari 2015

  Gezien de stagnerende groei moest de koers van deze Amerikaanse groep sinds begin 2014 meer dan 8 % prijsgeven. Een opportuniteit?

  Ja. Hoewel de groep kampt met een slabakkende groei, is ze financieel solide. Ook zijn haar resultaten weinig onderhevig aan het economisch klimaat. Bovendien kan CA bogen op een stevige basis en zo zijn hoge rentabiliteit handhaven. De sector voor bedrijfssoftware biedt flink wat potentieel en de groep is vastbesloten om hiervan te profiteren.
  Wel is het zo dat de technologische evolutie en de overnamepolitiek van de groep een zeker risico met zich meebrengen, dat niettemin binnen de perken blijft (3).
  Dit is een kwaliteitsaandeel met een gul dividendrendement (3 % bruto)!
  KOPEN.

   

  Bedrijfsbeheer

  CA Technologies ontwikkelt software voor bedrijfsbeheer en biedt bovendien bijpassende diensten aan om bedrijven te helpen hun informaticasysteem te optimaliseren en te beveiligen (betere gegevensverwerking, beheer netwerktoegang, gebruik van de cloud om gegevens buiten het bedrijf te stockeren...).

  De groep biedt vooral IT-oplossingen (55 % van de omzet) aan om de werking van het centrale computersysteem van bedrijven (mainstream) te optimaliseren. Ze is hoofdzakelijk actief in Noord-Amerika (63 % van de omzet) en neemt het op tegen concurrenten als BMC Software en IBM.

  Solide posities

  Voor het merendeel van zijn softwarepakketten hoort CA Technologies qua marktaandeel tot de top 3 van zijn sector. De groep boogt op een uitgebreid en gediversifieerd klantenbestand (de meeste grote Amerikaanse bedrijven, diverse buitenlandse giganten, uit allerhande sectoren). Deze klanten zijn bijzonder trouw.

  De groep biedt immers kwalitatieve oplossingen en werkt nauw samen met haar klanten, om zo maximaal aan hun behoeftes te beantwoorden. Bovendien is veranderen van dienstverlener voor de klant een zeer kostelijke zaak. Bijgevolg kan de groep tot op zekere hoogte haar tarieven vrij bepalen. Hierdoor profiteert ze van een mooie winstgevendheid.

  Daarnaast haalt de groep een groot deel van haar inkomsten uit onderhoudsactiviteiten. Dat levert een regelmatige inkomstenstroom op, waardoor de resultaten minder onderhevig zijn aan de conjunctuur. Zo klom de jaaromzet over de laatste 10 jaar gemiddeld met 3,3 %. Voor het bedrijfsresultaat was dit 16,5 %.

  Verder is de groep financieel solide en legt ze haar aandeelhouders in de watten (dividendrendement: 3 % bruto, regelmatige inkoop van eigen aandelen).

  Groei opnieuw aanzwengelen

  Gezien de groep gespecialiseerd is in het beheer van centrale computersystemen maar de verkoop van pc's stagneert, kampt CA Technologies met een slabakkende groei. Zo klom over de laatste 5 jaar de omzet gemiddeld met een povere 1 % per jaar (met een daling van 2 % in het afgelopen boekjaar dat op 31/03 wordt afgesloten). Ook verwacht de directie op middellange termijn geen omzetstijging in de kernactiviteit (mainstream-oplossingen; 55 % van de omzet, 90 % van het bedrijfsresultaat).

  Op het eerste zicht geen aanlokkelijk vooruitzicht. Wij vinden echter dat de markten zich te wantrouwig opstellen. De groep beschikt immers over andere troeven en blijft niet bij de pakken zitten. De vooruitzichten op het vlak van winstgevendheid, geboost door de kostenbesparingen (o.a. samensmelten van R&D-centra), ogen immers veelbelovend. En hoewel het vorige boekjaar ontgoochelde, is de bedrijfsmarge in het 1e semester van dit jaar al opgeveerd tot 40 % (t.o.v. 39 % een jaar voorheen).

  Bovendien reorganiseerde de groep haar verkoopafdeling en deed ze in de laatste maanden diverse overnames om haar overige aanbod (buiten de mainstream) te verbeteren. Dit segment is eerder gericht op de rest van de informaticastructuur en beschikt over een jaarlijks groeipotentieel van gemiddeld ±7 %.

  Opportuniteiten

  Gezien de kernactiviteit van CA erin bestaat het informaticasysteem van bedrijven te optimaliseren, biedt de technologische evolutie de groep uitgelezen kansen. Zo profiteert ze van het succes van cloud computing (steeds meer gegevens en toepassingen worden in deze externe databanken gestockeerd). Daarnaast heeft het stijgend aantal smartphones en tablets (voor privé of professioneel gebruik) nood aan beveiligingssystemen en nieuwe toepassingen.

  We mikken voor dit boekjaar op een winst per aandeel van 1,80 USD, conform de verwachtingen van de groep, en op 1,82 USD voor het volgende boekjaar.


   Koers op het moment van de analyse: 30,62 USD

   

  Deel dit artikel

Belangrijke gegevens

Identiteitskaart

Maximumkoers afgelopen 12 maanden 34,85 USD
Minimumkoers afgelopen 12 maanden 29,36 USD
ISIN-code US12673P1057
Beurs Nasdaq
Noteert op Euronext Brussel neen
Bèta 1,18
Volatiliteit 19,30 %
Aantal bestaande aandelen 417.837.100
Beurskapitalisatie (in miljard) 13,73 USD
Sector Spitstechnologie
Transactievolume (gemiddeld / dag / x 1 000) 80.049 USD
Score corporate governance 6

Sleutelcijfers per aandeel (USD)

2017-18 (e) 2016-17 (e) 2015-16 2014-15
Dividend 1,02 1,02 1,00 1,00
Courante winst 1,78 1,83 1,84 1,93
Nettowinst 1,78 1,83 1,84 1,93
Courante cashflow 2,57 2,60 2,69 2,84
Netto cashflow 2,57 2,60 2,69 2,84
EBIT 2,65 2,73 2,66 2,65
EBITDA 3,43 3,50 3,51 3,56
Boekwaarde 13,21 13,11 13,03 12,90
Tastbare boekwaarde -1,68 -1,70 -1,72 -0,42

Prestaties (in euro)

CA Stoxx Europe 600 S&P 500
Rendement 3 maanden 4,80 % 5,84 % 2,56 %
Rendement 6 maanden 4,60 % 13,49 % 12,52 %
Rendement 1 jaar 14,60 % 11,33 % 18,66 %
Rendement 5 jaar 12,40 % 8,40 % 15,74 %

Financiële ratio's van het bedrijf

2017-18 (e) 2016-17 (e) 2015-16 2014-15
Pay out - - 54,79 % 52,48 %
Current ratio - - 1,23 1,36
Return on equity - - 14,56 % 15,04 %
Total return on equity - - 14,56 % 15,04 %
Brutomarge - - 85,52 % 85,10 %
Nettomarge - - 19,45 % 19,85 %
EBIT marge - - 28,20 % 27,26 %
EBITDA marge - - 37,19 % 36,70 %
Belastingvoet - - 28,69 % 26,50 %
Gearing - - -15,97 -27,40
Eigen vermogen/ Balanstotaal - - 48,00 % 51,23 %

Beursgegevens per aandeel

2017-18 (e) 2016-17 (e)
Dividendrendement 3,11 % 3,11 %
Koers/ Courante winst 18,46 17,95
Koers/ Courante cashflow 12,78 12,63
Koers/ Boekwaarde 2,49 2,51
Koers/ Tastbare boekwaarde - -
Prijs per netto vermogenswaarde - -
Verwacht rendement op lange termijn 7,18 % -

(e) : raming

 • Volgende

 • Vorige Volgende

 • Vorige Volgende

 • Vorige Volgende

 • Vorige Volgende

 • Vorige Volgende

 • U moet een antwoord ingeven

  Vorige Volgende

 • Vorige Volgende

 • U hebt de survey vervolledigd

  Verzenden