CA

Dit financiële product volgen wij niet meer op. 

Artikels

 • Analyse
  Broadcom heeft aangekondigd dat zijn vriendelijk bod op CA is afgerond 1 jaar geleden - woensdag 7 november 2018
  Het aandeel CA is niet meer genoteerd op Nasdaq.

  De aanbevelingen van onze financiële experten en onze beoordelingen zijn enkel voorbehouden voor abonnees. Krijg 5 gratis credits om deze inhoud te ontdekken.

  Ik wil toegang tot deze inhoud!
 • Analyse
  De halfgeleidergigant Broadcom deed een vriendschappelijk bod op CA 1 jaar geleden - vrijdag 13 juli 2018
  De koers veerde hierdoor mooi op.

  Het aandeel nadert nu de overnameprijs. Een tegenbod is echter mogelijk. HOUDEN.

  Een paar maanden nadat het naast Qualcomm greep, lonkt Broadcom nu naar CA. Beide groepen stemden in met de overnameprijs van 44,5 dollar per aandeel (in cash), goed voor een premie van 20% t.o.v. de koers van CA voor het bod. Een volgens ons correcte prijs voor de aandeelhouders van CA. De hoofdaandeelhouder, het Zwitserse investeringsfonds Careal Property Group (25%-belang) stemde hiermee al in, alsook de raad van bestuur van beide groepen. En gezien de erg uiteenlopende specialiteiten van CA (software) en Broadcom (halfgeleiders) zullen de concurrentieautoriteiten de operatie hoogst waarschijnlijk goedkeuren. Al komt de koers nu in de buurt van het bod, toch verkoopt u het aandeel best nog niet. Want al lijkt het weinig waarschijnlijk, toch blijft een guller tegenbod mogelijk (een jaar geleden waren er geruchten rond een bod van concurrent BMC Software op CA). Bijgevolg raden we u aan om geduldig te zijn (gezien de huidige stand van zaken) en de afronding van de operatie af te wachten die in de loop van het laatste kwartaal 2018 zou moeten plaatsvinden. We tippen op een winst per aandeel van 1,85 USD in 2018/19 en 2,05 USD in 2019/20.

  Koers op het moment van de analyse: 44,15 USD

  CA ontwikkelt software voor bedrijfsbeheer en biedt bijpassende diensten aan om bedrijven te helpen hun informaticasysteem te optimaliseren en te beveiligen (betere gegevensverwerking, beheer netwerktoegang, gebruik van de cloud om gegevens buiten het bedrijf te stockeren...). De groep biedt vooral IT-oplossingen (55% van de omzet) aan om de werking van het centrale computersysteem van bedrijven (mainstream) te optimaliseren. Ze is hoofdzakelijk actief in Noord-Amerika (63% van de omzet) en neemt het op tegen concurrenten als BMC Software en IBM.

  Deel dit artikel

 • Analyse
  De kwartaalwinst van CA komt boven de verwachtingen uit 2 jaar geleden - dinsdag 6 februari 2018
  De groep trekt haar doelstelling op.

  Ook wij verhogen onze ramingen. De koers beschikt nog over stijgingspotentieel.
  HOUDEN.

  Het resultaat van het 3e kwartaal van dit boekjaar (jaarafsluiting: 31/03) ondervond een negatieve impact van de fiscale hervorming in de VS. Zo leed de groep als gevolg van een uitzonderlijke boekhoudkundige last een verlies van 0,23 USD per aandeel. Zonder uitzonderlijke elementen veert het resultaat dankzij de terugvallende belastingvoet (van 28 naar 18%) echter op met 19% tot 0,75 USD. Bijgevolg trekt de groep haar doelstelling op voor de winst per aandeel zonder uitzonderlijke elementen met 5%, tot 2,57 USD. Wel handhaaft ze haar doelstellingen m.b.t. de omzet en de bedrijfsmarge. Dit betekent dat het ritme waartegen de omzet in het 3e kwartaal steeg (+9%) onhoudbaar is. Geen verrassing daar CA vooral actief is in de software voor centrale computersystemen (52% van de omzet), een activiteit die sinds het succes van de cloud achteruitboert. Niettemin past de groep zich aan deze evolutie aan door doelgerichte overnames te doen. Voor een technologiebedrijf zijn de vooruitzichten nogal zwakjes. Maar de groep heeft nog andere troeven: een trouw cliënteel, regelmatige inkomsten, een sterke financiële positie. Bijgevolg trekken we onze winstramingen op tot 1,82 USD voor dit boekjaar en 2 USD voor het volgende.

  Koers op het moment van de analyse: 33,56 USD

  CA ontwikkelt software voor bedrijfsbeheer en biedt bijpassende diensten aan om bedrijven te helpen hun informaticasysteem te optimaliseren en te beveiligen (betere gegevensverwerking, beheer netwerktoegang, gebruik van de cloud om gegevens buiten het bedrijf te stockeren...). De groep biedt vooral IT-oplossingen (55% van de omzet) aan om de werking van het centrale computersysteem van bedrijven (mainstream) te optimaliseren. Ze is hoofdzakelijk actief in Noord-Amerika (63% van de omzet) en neemt het op tegen concurrenten als BMC Software en IBM.

  Deel dit artikel

 • Analyse
  CA trekt zijn verwachtingen op 2 jaar geleden - maandag 28 augustus 2017
  De recente teleurstelling is deels weggewerkt.

  Het aandeel is correct gewaardeerd.
  HOUDEN.

   

  CA maakte het voorbije kwartaal een omzetstijging bekend van 3% en een winststijging per aandeel van 5%. CA trok zijn verwachtingen voor dit boekjaar op (afsluiting op 31/03). Hierdoor werd de koersdip als gevolg van de ontgoocheling van de markten nadat het toenaderingsproject met BMC Software in het water viel, deels weggewerkt. De vooruitzichten zijn nog te zwak en het aandeel niet koopwaardig.

   

  Koers op het moment van de analyse: 32,50 USD

   

  CA ontwikkelt software voor bedrijfsbeheer en biedt bijpassende diensten aan om bedrijven te helpen hun informaticasysteem te optimaliseren en te beveiligen (beteregegevensverwerking, beheer netwerktoegang, gebruik van de cloud om gegevens buiten het bedrijf te stockeren...). De groep biedt vooral IT-oplossingen (55 % van de omzet) aan om de werking van het centrale computersysteem van bedrijven (mainstream) te optimaliseren. Ze is hoofdzakelijk actief in Noord-Amerika (63 % van de omzet) en neemt het op tegen concurrenten als BMC Software en IBM.

   

   

   

  Deel dit artikel

 • Analyse
  CA viel fors terug 2 jaar geleden - maandag 31 juli 2017
  Een toenaderingsproject zou in het water kunnen vallen.

  Het aandeel is correct gewaardeerd.
  HOUDEN.

   

  CA Technologies viel fors terug na de aankondiging dat het toenaderingsproject met BMC Software in het water zou kunnen vallen. De groep is echter in staat om zich te ontwikkelen en haar te groei te boosten.

   

  Koers op het moment van de analyse : 30,94 USD

   

  CA ontwikkelt software voor bedrijfsbeheer en biedt bijpassende diensten aan om bedrijven te helpen hun informaticasysteem te optimaliseren en te beveiligen (betere gegevensverwerking, beheer netwerktoegang, gebruik van de cloud om gegevens buiten het bedrijf te stockeren...). De groep biedt vooral IT-oplossingen (55 % van de omzet) aan om de werking van het centrale computersysteem van bedrijven (mainstream) te optimaliseren. Ze is hoofdzakelijk actief in Noord-Amerika (63 % van de omzet) en neemt het op tegen concurrenten als BMC Software en IBM.

  Deel dit artikel

Meer

(E) : raming