Analyse
De CEO van Solvay, Jean-Pierre Clamadieu, trekt in mei naar Engie 6 maanden geleden - donderdag 15 februari 2018
Er is echter geen reden tot bezorgdheid.

U mag het aandeel nog altijd in portefeuille houden.

Al zal Clamadieu binnenkort naar Engie trekken, toch zal hij nog een paar maanden aan het hoofd van Solvay blijven (wat in België perfect legaal is) totdat er een opvolger wordt gevonden (tegen het einde van het jaar).

Hoewel veranderingen aan het hoofd van een bedrijf altijd een periode van onzekerheid inluiden, is er geen reden tot bezorgdheid. De overgangsperiode van Solvay, dat zich wil ontpoppen tot een speler in speciaalchemie, is globaal gezien namelijk zo goed als afgerond (stootte zijn polyamide-activiteiten af aan BASF). Wel zal de groep haar talrijke afstotingen en overnames van de laatste jaren nog moeten verteren. In dit kader zal bijvoorbeeld de integratie van Cytec nog moeten worden verdergezet (Amerikaanse specialist in composietmaterialen voor luchtvaart- en automobielindustrie). Het ziet er echter naar uit dat deze operatie op de goede weg is.

Koers op het moment van de analyse: 110,80 EUR

Chemische groep die vooral actief is in polymeren en composietmaterialen voor de luchtvaart, auto- en elektronicasector, oppervlakteactieve stoffen voor de mijn, olie- en gasindustrie, alsook de productie van natriumcarbonaat et waterstofperoxide.

Deel dit artikel