Analyse
Sinds kort ziet vliegtuigbouwer Airbus het aantal bestellingen toenemen 6 maanden geleden - woensdag 14 februari 2018
Is een belegging in Airbus opnieuw interessant?
Sinds kort ziet vliegtuigbouwer Airbus het aantal bestellingen toenemen

Sinds kort ziet vliegtuigbouwer Airbus het aantal bestellingen toenemen

Neen. De horizon klaart op, maar Airbus worstelt nog steeds met flink wat problemen. VERKOPEN.

Ondanks het feit dat de groep kampt met een gebrek aan motoren (problemen bij toeleverancier), bereikte Airbus de commerciële doelstelling die het voor 2017 had vooropgesteld. De luchtvaartmaatschappij leverde immers een record aantal vliegtuigen, namelijk 718, wat 30 meer is dan in 2016. Ook bereikte het orderboekje eind december een recordniveau (7265 bestellingen). Bijgevolg zal de groep zeker nog een tijdlang verder kunnen produceren (bv. jumbojets A380, die door Emirates werden besteld).

Ondanks dit commercieel succes mag men echter niet vergeten dat de groep nog belangrijke uitdagingen zal moeten aangaan. Zo zal voor het eerste maal in zijn geschiedenis het management van Airbus worden vervangen. De overgangsperiode die eraan zit te komen, zal voor de groep dus zeker niet makkelijk zijn. Bovendien kreunt ze onder de lasten in het zog van de technische problemen aan het vliegtuig voor militair transport A400M, waarvoor ze nog een akkoord moet vinden met de landen die het toestel hadden besteld.

Volgens ons is de koersstijging (meer dan 40% op één jaar) niet gerechtvaardigd gezien de risico’s op financieel (terugval van de dollar, lasten m.b.t. A400M) en juridisch vlak (corruptieaffaires).

Koers op het moment van de analyse: 83,15 EUR

Airbus (ex EADS) is de grootste Europese en op wereldvlak de op één na (het Amerikaanse Boeing) grootste vliegtuigbouwer (civiele, militaire en ruimteluchtvaart).

Deel dit artikel