Analyse
Kiadis: koersevolutie te sterk afhankelijk van 1 product 4 maanden geleden - vrijdag 19 januari 2018
Het bedrijf heeft ook maar 2 producten die zich al in de fase van klinische tests bevinden.

In oktober 2017 spurtte de koers in 1 maand tijd 83% hoger en gaven we het advies om te verkopen. Sindsdien gaf de koers iets meer dan 10% prijs en is hij nog altijd lager dan bij de beursintroductie in 2015 (12,50 EUR). Het aandeel blijft hyperriskant.
VERKOPEN.

In de herfst kreeg de koers een opkikker dankzij de resultaten van het fase 2-onderzoek voor ATIR-101, het verst gevorderde product van Kiadis (immunotherapie die de complicaties vermindert bij de behandeling van bloedkankers via hematopoëtische stamceltransplantatie). Die resultaten maakten een versnelde goedkeuringsprocedure mogelijk in Europa en de VS. Om de laatste tests (fase 3) uit te voeren vóór de commercialisering, had Kiadis geld nodig, en dat vond het ook door 18 miljoen EUR op te halen via een (private) kapitaalverhoging ten belope van 8 EUR per aandeel (verwateringseffect van 13%). Het kan dus zijn fase 3-onderzoek voortzetten, maar toch blijven we voorzichtig. De koers zal immers uitsluitend afhankelijk zijn van het succes van ATIR-101! En ook als het goedgekeurd raakt (eind 2018 in Europa?) is de commercialisering (eind 2019 in Europa?) niet bij voorbaat een gewonnen strijd. Want ook het concurrerende Zalmoxis wordt inmiddels stukje bij beetje gecommercialiseerd in Europa. In afwachting mikken we voor 2018 en 2019 nog altijd op een verlies van meer dan 1 EUR per aandeel.

Koers op het moment van de analyse: 8,80 EUR

Kiadis is een biotechnologisch Nederlands bedrijf gespecialiseerd in immunotherapie voor de behandeling van diverse types bloedkanker (o.a. leukemie) en bloedaandoeningen. Het bedrijf werd opgericht in 1997, bracht tot nog toe geen enkel product op de markt en stapelt het de verliezen op (1 à 1,50 EUR per aandeel per jaar).

Deel dit artikel