Analyse
Casharmoede bij Bone Therapeutics 4 maanden geleden - vrijdag 19 januari 2018
Het bedrijf heeft op dit moment echter nog geen enkel product op de markt, en dus is financiering (blijven) vinden meteen ook het heikele punt.

Bone zit nu in een delicate financiële situatie, en dit terwijl het aandeel al riskant was (4). Tegen de huidige koers raden we u aan om te verkopen.

Gebrek aan cash

Het bedrijf heeft op dit moment echter nog geen enkel product op de markt, en dus is financiering (blijven) vinden meteen ook het heikele punt. Bone had dan ook een kapitaalverhoging gepland die 8 miljoen euro moest opleveren, maar aangezien het Russische Pharmstandard, dat zich nochtans kandidaat had gesteld, op het laatste moment afhaakte, werd de operatie afgeblazen. En dat is een probleem want er is vandaag nog minder dan 8 miljoen euro in kas, terwijl er over boekjaar 2017 minstens 13 miljoen werd uitgegeven.

Er blijft nog zowat 6 maanden om vers geld te vinden zonder dat de planning van verdere klinische tests in het gedrang komt. In 2017 werden er overigens al drie klinische tests afgeblazen om de beschikbare middelen beter te besteden. Met het afhaken van Pharmstandard vervliegt ook de hoop op een partnerschap met zijn dochterbedrijf Cellthera Pharm, eveneens gespecialiseerd in celtherapie.

Te weinig in de pijplijn

De nood aan cash is des te hoger doordat Bone maar 2 producten heeft die al in testfase zitten, en dat voor drie aandoeningen (osteonecrose, ruggengraatfusie en traaghelende breuken). Het product met het grootste potentieel, ALLOB (allogeen= van een ander, dus zieke cellen vervangen door gezonde), zit nog maar in de 2de klinische testfase en heeft bijgevolg minder dan 1 kans op 6 om ooit op de markt te komen. Het andere product, PREOB, begint net aan de 3de testfase en zal, als het succesvol blijkt (1 kans op 2), niet gecommercialiseerd worden vóór 2020. Kortom, het bedrijf en zijn producten zitten nog in een te vroeg stadium om, net als onlangs het geval was voor andere biotechbedrijven, de aandacht te wekken van andere spelers en te hopen op een overnamebod.

Koers op het moment van de analyse: 9,40 EUR

Het Henegouwse Bone Therapeutics is actief in celtherapie en specialiseert zich in regeneratieve geneeskunde: ze gebruikt beenmergcellen om botweefsel te reconstrueren en ontwikkelt producten om te injecteren, dus zonder heelkundige ingreep (transplantatie), wat de genezings- en revalidatieperiode inkort en dus ook de kosten doet dalen.

Deel dit artikel