Analyse
De koers van Abbott bereikte in 2017 een historisch record 7 maanden geleden - donderdag 11 januari 2018
We wijzigen ons advies.

Strijk uw winst op. VERKOPEN.

De koers klom in 2017 met bijna 50%. Diverse factoren verklaren deze sterke stijging.
Zo is ze enerzijds te danken aan de overnames. In januari kocht Abbott St Jude Medical (cardiologie), waarvan de integratie ervoor zal zorgen dat het labo op de lange termijn nog meer nieuwe producten op de markt zal kunnen brengen. Daarnaast werd in oktober 2017 de overname van Alere (diagnoses) afgerond. Dit maakte een einde aan de onzekerheid rond een mogelijke juridische strijd tussen de 2 bedrijven. Niettemin blijft de operatie risicovol. Naar Alere lopen immers nog een aantal onderzoeken wegens oneerlijke handelspraktijken.
Anderzijds kregen diverse producten van Abbott recentelijk groen licht zoals het systeem FreeStyle Libre (diabetes), de hartapparaten HeartMate 3 en Ellipse of nog het systeem Alinity (diagnoses).
De factoren die de koers afgelopen jaar hoger dreven, zullen de groei van Abbott in de volgende jaren ongetwijfeld in de hand werken. Ook kon de groep dankzij de overnames haar strategische positie verbeteren. Maar na de sterke koersstijging overschat de koers volgens ons lichtjes de vooruitzichten. We tippen bovendien op een winst per aandeel van 1 USD in 2017, 1,90 USD in 2018 en 2,20 USD in 2019.

Koers op het moment van de analyse: 58,83 USD

Het Amerikaans labo Abbott is actief in voedingsproducten, diagnoses, niet gepatenteerde medicijnen en medische apparatuur (vasculaire instrumenten, diabetes).

Deel dit artikel