Analyse
Het strategieplan van Société Générale is weinig ambitieus 8 maanden geleden - dinsdag 5 december 2017
De bank streeft tegen 2020 naar weinig ambitieuze doelstellingen, die de beleggers wellicht niet zullen bekoren.

Ondanks de koersdip is het aandeel niet koopwaardig. Wel is gezien het huidig koerspeil het risico op een correctie beperkt.
HOUDEN.

Sinds begin 2017 viel Société Générale met 8,2% terug terwijl BNP Paribas met 6,2% klom en het gemiddelde van de Europese bankaandelen 8% hoger ging. Beleggers zijn dan ook erg wantrouwig. En helaas zal gezien het plan tegen 2020 hieraan weinig veranderen. De groep mikt op een jaarlijkse inkomstenstijging van gemiddeld 3% van 2016 tot 2020. Een weinig ambitieuze doelstelling, al konden de banken die de laatste jaren maar zelden halen. De retailbanktak in Frankrijk (35% van de inkomsten) zal blijven lijden onder de lage rente en de sterke concurrentie. De bank moet dus inzetten op het buitenland en de activiteiten op de financiële markten (waar de concurrentie weer toeneemt). Verder wil de groep kosten besparen en agentschappen sluiten. Wel zullen die laatste maatregelen de groep in het 4e kwartaal ±0,40 EUR per aandeel kosten. Ook kampt ze nog steeds met rechtsgeschillen. Er werden reserves aangelegd voor de boetes maar de situatie blijft onduidelijk. We mikken op een winst per aandeel van 5,40 EUR in 2017 (t.o.v. 5,20 voorheen) en 5,70 EUR in 2018 (t.o.v. 5,50).

Koers op het moment van de analyse: 42,95 EUR

Société Générale is een Franse bankgroep die zich toespitst op de internationale groei van haar retailbank en de gespecialiseerde financiële diensten, vooral in de rest van Europa en in het Middellandse Zeegebied.

Deel dit artikel