Analyse
Teva verlaagt alweer zijn vooruitzichten 9 maanden geleden - vrijdag 3 november 2017
Daar het 3e kwartaal deels ontgoochelde, heeft de groep haar vooruitzichten voor het hele boekjaar opnieuw neerwaarts herzien.

Ondanks de lage koers raden we u aan om gezien de huidige onzekerheden het aandeel niet te kopen. Wel mag u houden, op voorwaarde dat u openstaat voor een hoger dan gemiddeld risico (4).

Kåre Schultz, de nieuwe CEO die zijn functie opnam op 1 november heeft flink wat werk voor de boeg. Wel is het resultaat over het 3e kwartaal op vergelijkbare basis conform de verwachtingen. Desondanks verlaagt het labo zijn prognosevork voor heel 2017. Dit is het gevolg van de aftakelende situatie op de markt voor generieken in de VS en het feit dat een generiek van Copaxone 40 mg sneller dan verwacht op de markt werd gelanceerd. Bijgevolg stellen ook wij onze winstramingen neerwaarts bij.

Andere reden tot bezorgdheid is dat Allergan zijn Teva-aandelen, die het in ruil voor zijn tak generieken verwierf, stilaan van de hand zal doen. Op korte termijn zal de koers dus niet klimmen. En op langere termijn blijven de vooruitzichten onzeker. Wel handhaaft de groep haar kwartaaldividend op 0,085 USD bruto.

Koers op het moment van de analyse: 11,23 USD

Teva Pharmaceutical is wereldleider in de ontwikkeling, productie en verkoop van generische geneesmiddelen. De groep commercialiseert ook gepatenteerde medicijnen zoals Copaxone (multiple sclerose) en Azilec (ziekte van Parkinson).

Deel dit artikel