Analyse
De koers van General Electric ligt nu rond de 18 USD ten opzichte van 31 begin dit jaar 9 maanden geleden - woensdag 15 november 2017
De recente update van de groep betreffende haar strategische en financiële vooruitzichten kon niet geruststellen.

Na de ontgoochelingen van de laatste kwartalen zien we niet in waarom we de directie nog blindelings zouden vertrouwen. In het licht van de recente koersdip raden we u echter aan om niet halsoverkop te verkopen. U mag uw aandelen houden.
We komen hier nog op terug.

Gezien de teleurstellende evolutie van de winst én de beurskoers kondigde de groep een dividendknip aan (gehalveerd tot 0,48 USD bruto). Desondanks zal met de huidige dividendpolitiek niet radicaal worden gebroken. De groep zal dus niet in verschillende onafhankelijke entiteiten worden opgesplitst. Wel zal ze zoals voorzien afstotingen doen (mogelijks ook in de tak olie en gas) en zal ze bepaalde activiteiten die volgens haar strategisch interessant zijn, versterken (turbines, luchtvaart, gezondheid). Bovendien verbindt ze zich ertoe om haar financiën beter te gaan beheren (zo zal ze niet meer investeren in projecten die op termijn mogelijks niet winstgevend zullen zijn).

Koers op het moment van de analyse: 17,90 USD

General Electric is een industriële groep actief in uiteenlopende domeinen. Ze produceert uitrustingsgoederen voor de energiesector en de sector voor afvalwaterbehandeling zoals gas- en stoomturbines, windmolens, uitrustingen voor ontzilting. Is ook actief in de luchtvaart (vliegtuigmotoren), de gezondheid (o.a. medische beeldvorming), de uitrusting voor olie-exploratie en de transportsector (locomotieven, mijnvoertuigen...).

Deel dit artikel