Analyse
Apple overweegt om obligaties uit te geven voor ongeveer 7 miljard dollar! 9 maanden geleden - dinsdag 14 november 2017
Maar waarom wil de groep geld lenen terwijl ze op een berg liquiditeiten zit?

Doel is om een dividend uit te keren en de inkoop van eigen aandelen te financieren.
Ondertussen raden we u alleszins aan het aandeel van Apple te houden. De groep zette goede resultaten neer en ook de vooruitzichten zijn gunstig.

Ondanks het feit dat de Amerikaanse technologiegigant Apple op een enorme cashberg zit van 268,9 miljard dollar (eind september), wil de groep opnieuw obligaties uitgeven (wellicht voor 7 miljard dollar), dit om een dividend uit te keren en de inkoop van eigen aandelen te financieren.

Maar waarom leent Apple überhaupt nog geld? Omwille van de Amerikaanse fiscus? Inderdaad. Amerikaanse bedrijven die geld naar de VS repatriëren, worden hierop namelijk tegen 35% belast. Zo’n 94% van Apple’s cashberg bevindt nu zich buiten de VS. Voor Apple is het dus duurder om een stuk van de cash uit te keren (en 35% belastingen te betalen) dan nieuwe schulden aan te gaan via de uitgifte van obligaties.

Als het van Trump afhangt, zal een dergelijke omslachtige beweging binnenkort echter niet meer nodig zijn. De president wil Amerikaanse bedrijven namelijk aanzetten hun cash terug naar de VS te halen door het belastingtarief te verlagen van 35 naar 10%. Ook Apple zou hiervan kunnen profiteren.

Koers op het moment van de analyse: 173,97 USD

Het Amerikaanse technologiebedrijf Apple is een toonaangevende speler op het vlak van smartphones (iPhone), tablets (iPad), computers (Apple Mac) en andere diensten of apparatuur.

Deel dit artikel