Analyse
Slecht nieuws voor Teva Pharmaceutical 10 maanden geleden - donderdag 5 oktober 2017
De Amerikaanse FDA gaf groen licht voor een kopie van MS-sterproduct Copaxone 40 mg.

Uiteraard konden de markten het nieuws allerminst smaken. Gezien de goedkeuring van het nieuwe medicijn werd verwacht, vinden we het aandeel overdreven afgestraft. Wel vond ze een paar maanden vroeger dan voorzien plaats. Het vertrouwen van de beleggers terugwinnen zal lange tijd in beslag nemen en flink wat inspanningen vergen.
Gezien het huidige lage koersniveau raden we u aan om niet te verkopen.
HOUDEN.

Gezien de generiek geproduceerd door Mylan voorheen al 2 maal werd verworpen, hadden we niet verwacht dat het medicijn dit jaar nog groen licht zou krijgen. Het feit dat het medicijn dan toch vroeger dan voorzien werd goedgekeurd, is het gevolg van de recente verklaring van de Food and Drug Administration. De Amerikaanse gezondheidsautoriteiten kondigden namelijk maatregelen aan om de lancering van nieuwe generieken op de markt te versnellen en zo de daling van de prijzen van medicijnen in de hand te werken.

Voor Teva, dat nu al worstelt met een netelige context en kreunt onder een hoge schuldenberg (door de overname van de generieken van Allergan), is de aankondiging een nieuwe bron van zorgen. Ongetwijfeld zal de nieuwe CEO ervoor moeten zorgen dat er sneller activa van de hand worden gedaan om de markten gerust te stellen.

Rekening houdend met de vroeger dan verwachte goedkeuring verlagen we onze ramingen voor 2017. We tippen tegenwoordig op een verlies per aandeel van 4,15 USD (t.o.v. 2,95 voorheen). Voor 2018 voorzien we echter nog altijd een winst per aandeel van 1 USD.

Koers op het moment van de analyse: 16,08 USD

Teva Pharmaceutical is wereldleider in de ontwikkeling, productie en verkoop van generische geneesmiddelen. De groep commercialiseert ook gepatenteerde medicijnen zoals Copaxone (multiple sclerose) en Azilec (ziekte van Parkinson).

Deel dit artikel