Analyse
Zijn halfgeleiders nog interessant? 9 maanden geleden - woensdag 4 oktober 2017
Aandelen uit de halfgeleidersector tekenen sinds begin dit jaar een tweecijferige groei op. Mag u nog instappen of is het hiervoor te laat?

De meeste spelers uit de halfgeleidersector zien hun aandelen momenteel tegen recordkoersen noteren. De groeivooruitzichten zijn dan ook uitermate gunstig, doordat het belang van (en dus ook de vraag naar) halfgeleiders of elektronische chips in ons dagelijks leven alsmaar toeneemt. Tegenwoordig loopt iedereen met een smartphone rond, zijn zelfrijdende auto’s de toekomst, en ga zo maar verder.

Daar komt nog bij dat ook de leveranciers van de chipfabrikanten zeer optimistisch naar de toekomst kijken. Een voorbeeld is Applied Materials, dat dit jaar zijn investeringsbudget met meer dan een derde zal verhogen.

Kortom, de vraag naar halfgeleiders zit in de lift, dat zal wellicht nog geruime tijd zo blijven, en daar profiteert de sector dus van. Vooral de vraag naar geheugenchips was recentelijk buitengewoon sterk, waardoor het aanbod niet kon volgen en de prijzen explodeerden. Samsung Electronics en Nvidia, marktleiders in dit segment, sponnen garen bij die hoge prijsniveaus en behoren tot nu toe dan ook tot de best presterende aandelen van de sector.

We zouden geen van deze twee aandelen kopen, omdat er o.i. betere alternatieven zijn. Zo raden we u aan om in te zetten op de Amerikaanse chipbakker Intel, waarvan de beursprestaties wat achterblijven (-7% in 2017). We denken dat de beleggers het potentieel van de groep onderschatten. Ook het Belgische Melexis, dat zich vooral toespitst op elektronica voor de autosector en dat zal profiteren van de trend naar milieuvriendelijkere en zelfrijdende auto’s, vinden we interessant.

Koersevolutie halfgeleidersector (in EUR)

Deel dit artikel