Analyse
Koers van Chevron te hard afgestraft 9 maanden geleden - dinsdag 31 oktober 2017
De markten reageerden wel heel negatief op het kwartaalresultaat van de oliegroep.

Profiteer van de koersdaling om (bij) te kopen. Gezien het vooruitzicht op betere resultaten in de toekomst en gezien de oriëntatie van de olieprijs, verdient dit aandeel beter.
U MAG KOPEN.

Als we geen rekening houden met de activaverkopen, verrast het kwartaalresultaat ons niet compleet. In de exploratie & productie is de winst aan de lage kant, ondanks de stijging van de brandstoffenprijzen. Maar na een wat amechtig 1ste halfjaar op het vlak van cashgeneratie, heeft Chevron zich op dat vlak in het 3de kwartaal toch herpakt en valt er de komende kwartalen nog meer beterschap te verwachten. De nieuwe topman, die op 1 februari het roer overneemt, is weliswaar van plan om te blijven gaan voor een stijging van de brandstofproductie, maar hij wil ook de kosten goed blijven beheersen (en dus niet alleen focussen op groei). Dat lijkt ons geen slechte strategie aangezien de prijs voor een vat ruwe olie nog altijd laag blijft. Op investeringsvlak zal de VS prioritair blijven voor Chevron, dat zijn sterke aanwezigheid in Texas en in New Mexico hoopt te verzilveren, waar de productiekosten laag zijn. De komende kwartalen zullen de vruchten van die strategie geplukt worden en bovendien lijkt de olieprijs veeleer opwaarts gericht. We handhaven dan ook onze winstramingen op 4 USD voor 2017 en op 4,70 USD voor 2018.

Koers op het moment van de analyse: 114,39 USD 

Chevron is een Amerikaanse olie- en gasmaatschappij, aanwezig in 180 landen in de volledige productieketen; de groep haalt meer dan 80% van haar bedrijfswinst uit productie/exploratie.

Deel dit artikel