Analyse
Eerste productlancering in zicht voor Ablynx 8 maanden geleden - maandag 23 oktober 2017
Dankzij de testresultaten van zijn verst gevorderde medicijn hoopt Ablynx 175 miljoen dollar op te halen en naar de beurs van New York te trekken.

Dat moet de groep ruimte bieden in afwachting van de eerste winsten en een sterkere positie om partnerships aan te gaan voor de ontwikkeling en verkoop van toekomstige geneesmiddelen.
HOUDEN.

Met 45 producten die getest worden, waarvan 8 klinisch (1 in fase 3, 4 in fase 2) kan Ablynx bogen op een veelbelovende pijplijn. De 8 partnerships met internationale farmagroepen leverden een solide financieringsbasis op die moet volstaan om de onderzoeksinspanningen de komende jaren te dragen. Ablynx heeft al ruim 200 miljoen euro kasmiddelen maar wil toch nog 175 miljoen dollar (148 miljoen euro) extra inzamelen. Dat moet o.i. volstaan om nieuwe kapitaalverhogingen te vermijden tot het moment waarop de groep rendabel zal worden (2021?). Na de positieve resultaten (3de fase klinische tests) voor Caplacizumab (zeldzame aandoening bloedstolling) lijkt de marktlancering van het 1ste geneesmiddel van de groep eraan te komen vanaf het 2de halfjaar van 2018 in Europa, en vanaf het 1ste halfjaar 2019 in de VS. Ablynx heeft 100% van de rechten in handen en zal zelf instaan voor de commercialisering, wat betekent dat de winsten (tot 400 miljoen EUR/jaar) integraal naar de groep zullen vloeien.

Koers op het moment van de analyse : 16,38 EUR

Het Belgisch biotechbedrijf Ablynx werd opgericht in 2001 en noteert sinds 2007 op de beurs. Het is actief in de ontwikkeling van nanobodies, een nieuwe generatie antilichamen die afkomstig zijn van proteïnes van lama’s en bestemd voor de behandeling van ontstekingen, tromboses, kankers, de ziekte van Alzheimer...

 

Deel dit artikel