Analyse
De Franse regering dringt haar belang in Engie terug 11 maanden geleden - donderdag 7 september 2017
Desondanks menen we dat dit geen impact zal hebben op de verdere stijging van het aandeel, dat lange tijd overdreven afgestraft was.

Het aandeel is goedkoop.
KOPEN.

De Franse staat verkocht 4,5% van haar participatie in Engie aan de groep zelf en aan institutionele beleggers (banken, verzekeraars...). Een geruststelling voor de beleggers van Engie, die hadden gevreesd dat de regering veel meer aandelen van de hand zou doen.

De aandelen werden verkocht tegen een prijs lichtjes onder de beurskoers. Tegenwoordig heeft Frankrijk nog 24% van het kapitaal van Engie in handen.

De huidige koers houdt nog geen rekening met de impact van het herstelplan, waarin de groep nochtans recentelijk vorderingen maakte. Zo staat de divisie exploratie en productie van olie en gas nu in de etalage. Dankzij de verkoop zal Engie minder afhankelijk zijn van de economische conjunctuur.

Koers op het moment van de analyse: 14,41 EUR

Engie, de nieuwe naam van GDF SUEZ, is een Franse energie- en nutsgroep die ontstond uit de fusie van Gaz de France en Suez. De groep heeft nog altijd een belang van 35 % in Suez Environnement. Sinds de overname van het Britse International Power is GDF SUEZ 's werelds grootste onafhankelijke elektriciteitsproducent.

Deel dit artikel