Analyse
Repsol kan zijn schuld goed afbouwen 1 jaar geleden - woensdag 23 augustus 2017
De inspanningen van de groep werpen hun vruchten af.

Over de laatste 12 maanden veerde de koers op met 25%. Maar zelfs tegen het huidig niveau is het aandeel lichtjes ondergewaardeerd.
KOPEN.

Het recente resultaat van Repsol bevestigt ons positief advies. De gegeneerde liquiditeiten in het 1e halfjaar klommen met 22% tot 943 miljoen euro t.o.v. een jaar voorheen. De exploratie werd geboost door de stijging van de verkoopprijzen van de brandstoffen en de productietoename. Ook de raffinagetak droeg bij tot het goede resultaat. Overigens zakte de schuld van 8,34 miljard op het einde van het 1e kwartaal tot 7,47 miljard op het einde van het 2e. Deze terugval is te danken aan het puike activiteitsniveau, de vorderingen in het kostenbesparingsplan en de teruggedrongen investeringen. Het ziet er dus naar uit dat Repsol zijn doelstelling zal halen: de schuld terugschroeven tot 7 miljard tegen eind 2017. Overigens werden de doelstellingen m.b.t. de kosten en de productie bevestigd. Gezien al dit goede nieuws is het mogelijk dat de ratingagentschappen de rating van Repsol zullen optrekken. Hierdoor zou het zich goedkoper kunnen financieren. Rekening houdend met uitzonderlijke elementen in het 2e kwartaal en de olieprijs, verlagen we niettemin onze winstramingen tot 1,70 EUR in 2017 (t.o.v. 2,10 voorheen) en 2,10 EUR in 2018 (t.o.v. 2,40).

Koers op het moment van de analyse: 14,17 EUR

De Spaanse olie- en gasgroep Repsol is sterk georiënteerd op Spanje en Latijns-Amerika. De groep werkte mee aan de ontdekking van brandstoffen in Venezuela en Brazilië. Repsol moest zich als het ware "heruitvinden" na zijn onteigening in Argentinië.

Deel dit artikel