Analyse
De koers van Western Union staat onder druk 1 jaar geleden - woensdag 12 juli 2017
De groep heeft moeite om het hoofd te bieden aan de concurrentie.

Sinds januari viel de koers met ongeveer 14% terug. Toch is het te vroeg om het aandeel te kopen. HOUDEN.

 

De groep maakte onlangs een stand van zaken m.b.t. haar activiteit bekend. Helaas kan geen enkel element ons vertrouwen geven op een goed verloop in de volgende maanden. Na een ontgoochelend 1e kwartaal zowel wat de omzet (stabiel) als de winstgevendheid (dalend) betreft, zal de rest van het jaar wellicht geen beterschap brengen. De tak transacties in cash van consument tot consument blijft stageneren op het vlak van volumes en winstgevendheid. Wel zijn elektronische transacties fors aan het groeien. Maar in welke mate de groep nog kan groeien, blijft alsnog de vraag. Ook wordt de concurrentie alsmaar bitsiger (o.a. op het vlak van mobiele applicaties).

Toch is er ook goed nieuws. Zo bevestigt de groep dat haar tarieven stabiel blijven en dat haar plan om de innovatie en klantengetrouwheid te boosten, er goed op vooruit gaat. Maatregelen om de omzet een duw in de rug te geven, blijven echter uit. Om haar aandeelhouders niet te verliezen, trekt de groep regelmatig haar dividend op en koopt ze eigen aandelen in (wat ook een teken is dat de groei zwak blijft). We handhaven onze winstramingen per aandeel op 1,55 USD in 2017 en 1,60 USD in 2018.

 

Koers op het moment van de analyse: 18,79 USD

 

Met een marktaandeel van 20% is het Amerikaanse Western Union (WU) de wereldleider in geldtransactiediensten via niet-bancaire weg. WU biedt particulieren de mogelijkheid om geld over te maken aan particulieren elders ter wereld, zonder dat een van de partijen over een bankrekening hoeft te beschikken. Via een netwerk van ruim 500 000 agenten is 80% van de omzet dan ook afkomstig van die particulieren. De concurrentie bestaat uit enerzijds MoneyGram en anderzijds de banksector.

Deel dit artikel