Analyse
Cisco Systems maakt matige vooruitzichten bekend 1 jaar geleden - woensdag 5 juli 2017
We blijven echter vertrouwen hebben: de groep beschikt namelijk over tal van troeven.

De groep onthulde vrij matige vooruitzichten voor de middellange termijn. Toch lijken ze ons voldoende fraai opdat de koers in de komende maanden zou opveren. KOPEN.

 

Een paar maanden na de bekendmaking van ontgoochelende kwartaalvooruitzichten door de zwakke vraag o.a. in de VS, onthulde de groep haar doelstellingen voor de volgende 3 à 5 jaar: een stijging van de omzet met gemiddeld 1 à 3% per jaar en van de winst per aandeel met 5% en een stabiele of licht opverende bedrijfsmarge. Al is dit minder dan de vorige jaren, toch ligt dit in lijn met onze verwachtingen. Cisco is dus niet meer het groeiaandeel van weleer. Enerzijds voert het nu een voorzichtigere overnamepolitiek (vaak dure overnames in het verleden). Anderzijds kan de omzetdaling van de historische activiteiten (rooters, switches) moeilijk worden gecompenseerd door de steeds belangrijkere software en diensten (50% van de omzet in 2020 t.o.v. 43% in 2017). Wel heeft Cisco andere troeven: een goed uitgevoerde herstructurering, een comfortabele winstgevendheid, diverse en trouwe klanten, een sterke financiële situatie (reserve van 68 miljard dollar) en een gul dividend (regelmatig opgetrokken). Bijgevolg hopen we in de volgende jaren op een koersremonte ondanks de minder rooskleurige vooruitzichten. We tippen op een winst per aandeel van 1,89 USD in 2016/17 en 2 USD in 2017/18.

 

Koers op het moment van de analyse: 31,33 USD

 

Cisco Systems is een Amerikaanse fabrikant van uitrustingen voor bedrijfsnetwerken en internet (routers en switches; 60 à 70% van de wereldmarkt), ook veiligheidsuitrustingen, internettelefonie, enz.

Deel dit artikel