Analyse
AB InBev boekt een puik 2e kwartaal 1 jaar geleden - vrijdag 28 juli 2017
De koers klom met meer dan 5% na de aankondiging van het resultaat.

Desondanks verlagen we onze ramingen.
Het aandeel is nog steeds geen koopje.
VERKOPEN.

In het 2e kwartaal steeg de omzet met 5% (zonder afstotingen en overnames) en de bedrijfsmarge met 1,9% tot 30,6%. Maar de verkochte volumes namen met amper 1% toe. Niettemin blijft de strategie waarbij de groep de voorkeur geeft aan premiumproducten haar vruchten afwerpen: zo ging de omzet van dit segment er met 8,9% op vooruit.

Het herstel van de winstgevendheid is dan weer afkomstig van de synergieën voortvloeiend uit de integratie van SAB Miller.

We blijven echter voorzichtig. Want al is er beterschap in West-Europa en Afrika, toch houden de moeilijkheden in de VS en Brazilië aan (2 belangrijkste markten van de groep). Overigens valt de versnelde generatie van synergieën uit de overname van SAB Miller in het 2e kwartaal niet te extrapoleren. Tenslotte zal het dividend maar traag groeien: zo vertegenwoordigt het nu al een fiks deel van de winst en heeft de groep liquiditeiten nodig om haar schuld af te bouwen.

Koers op het moment van de analyse: 105 EUR

AB InBev is in 2008 ontstaan door de overname van het Amerikaanse Anheuser-Busch door het Belgisch-Braziliaanse InBev. In 2016 lijfde het SAB Miller in. Het is de grootste brouwerijgroep ter wereld en heeft 30% van de wereldmarkt in handen. Bekende merken zijn o.m. Stella Artois, Jupiler, Budweiser, Beck's, Brahma…

Deel dit artikel