Analyse
Xerox is op zoek naar een tweede adem 1 jaar geleden - woensdag 31 mei 2017
Xerox focust sinds begin 2017 opnieuw op zijn kernactiviteit en moet nu bewijzen dat het zijn marges kan opdrijven.

Volgens ons is de groep hiertoe in staat. De koers die sinds de afsplitsing opveerde, houdt grotendeels rekening met de vooruitzichten. HOUDEN.

 

Vijf maanden na de afsplitsing van de dienstentak (Conduent) ziet de Amerikaanse groep de toekomst rooskleurig in. Onlangs stelde ze namelijk een nieuw gamma kopieermachines en printers voor. Maar al wordt dit voor Xerox de grootste lancering ooit, toch rekent de groep niet enkel hierop om haar activiteit opnieuw aan te zwengelen. Zo mikt ze ook en vooral op haar diensten om de structurele terugval op de markt voor printmateriaal te compenseren. Een logische stap gezien de markt voor beheerde afdrukdiensten het momenteel vrij goed doet (+5% in 2016). Rekening houdend met zijn historische positie op de printmarkt, menen we dat Xerox goed geplaatst is om hiervan een graantje mee te pikken. Momenteel is er nog geen impact op de resultaten (matig 1e kw) maar we vertrouwen erop dat de groep haar (inmiddels bevestigd) doelstellingen zal kunnen bereiken. Overigens zal ze op 14 juni een omgekeerde aandelensplitsing doorvoeren. Per 4 aandelen zult u 1 aandeel Xerox krijgen, dat 4x meer waard zal zijn. Is het aantal aandelen waarover u beschikt geen veelvoud van 4, wordt u in cash vergoed.

 

Koers op het moment van de analyse: 7,08 USD

 

Xerox is een Amerikaans bedrijf dat gekend is voor de printers en kopieermachines die het imago van het bedrijf al tientallen jaren uitdragen (42% van de omzet) en gepaard gaan met dienstencontracten (onderhoud, verkoop van inkt en papier, financiering van de verkoop van apparaten). De groep heeft getracht zich in de diensten te diversifiëren (taken inzake human resources, financiën, informatietechnologie, documentenbeheer,... ), maar is hier niet in geslaagd.

Deel dit artikel