Analyse
Het overnamebod van Walt Disney op dochtermaatschappij Euro Disney is van start gegaan 1 jaar geleden - dinsdag 30 mei 2017
Moet u hierop ingaan?

We menen van wel.

In februari werd duidelijk dat Euro Disney dringend een nieuwe herkapitalisatie nodig had. De moedermaatschappij Walt Disney wilde deze keer geen kapitaalverhoging doorvoeren maar besliste om een overnamebod te lanceren om dan nadien de nodige financiële middelen in Euro Disney te pompen.

Walt Disney biedt 2 EUR per aandeel. Dat lijkt ons een eerlijke prijs en is gezien de belangenconflicten een goede kans om uit Euro Disney te stappen. We raden u aan om het bod te aanvaarden. U kunt nog tot en met 8 juni aan uw financiële tussenpersoon laten weten dat u op het bod ingaat.

Koers op het moment van analyse:
Walt Disney: 108,41 USD
Euro Disney: 2,00 EUR

Walt Disney is een Amerikaans conglomeraat dat actief is in tv (42% van de omzet), film (18%), interactieve media (website, spelen 2%), pretparken (30%) en afgeleide producten (10%). Spil van de groep zijn de filmproducties die daarna in de attractieparken, afgeleide producten … geëxploiteerd worden.

Deel dit artikel