Analyse
De vooruitzichten van Vodafone zijn aanmoedigend 1 jaar geleden - donderdag 18 mei 2017
En al dook het jaarresultaat in het rood, tegelijk plukt de groep stilaan de vruchten van haar versterkte positie op diverse Europese markten.

De groep is optimistisch voor dit boekjaar. KOPEN.

 

Over het boekjaar 2016/17 (afsluiting: 31/03) leed Vodafone een verlies van 19,10 p. per aandeel. Reden is de zware waardevermindering opgetekend in het 1e halfjaar op de Indiase activa. De groep kon er haar investeringen nooit doen renderen (11% van de omzet). Om beter tegen de concurrentie op te boksen, zal ze haar Indiase activiteiten nu laten fuseren met die van de lokale nr. 3, Idea Cellular. De nieuwe entiteit, waarin Vodafone 45% zal aanhouden, zal de nieuwe nr. 1 van de Indiase telecommarkt worden. Buiten India zijn de resultaten vrij positief: het bedrijfsresultaat klom met 5,8% (vergelijkbare basis) vooral dankzij de kostenbesparingen. Ook profiteert de groep van haar versterkte positie op haar kernmarkten (Duitsland, Spanje) waar ze overnames deed om haar aanbod uit te breiden. Bijgevolg ziet ze dit boekjaar rooskleurig in en tipt ze op een stijging van het bedrijfsresultaat met 4 à 8% (zonder India). Een correcte doelstelling in vergelijking met die van de meeste andere Europese sectorspelers. Het dividend, dat een belangrijke troef blijft, klimt met 2% en biedt een brutorendement van 5,7%. Wij mikken op een winst per aandeel van 6,55 p. voor dit boekjaar en 8,1 p. voor het volgende.

 

Koers op het moment van de analyse: 221,35 p.

 

Vodafone is een Britse telecomoperator, met meer dan 400 miljoen klanten; 2e mobiele operator ter wereld (na een Chinese groep); vooral actief in Europa, maar ook goed ingeplant in de groeilanden, vooral in India en Zuid-Afrika.

Deel dit artikel