Analyse
Bekaert blijft voorzichtig ondanks zijn prestaties voor het 1e kwartaal 1 jaar geleden - donderdag 11 mei 2017
De Belgische groep voorziet nog steeds een stabiele bedrijfswinst over het hele jaar.

Volgens ons neemt het risico op een ontgoocheling af en zou de bedrijfsmargedoelstelling vroeger dan voorzien (10% over 5 jaar) kunnen worden bereikt.
HOUDEN.

In het 1e kwartaal klom de omzet met  20% (10% meer dan wat de markt had verwacht!). Zonder overnames en wisselkoerseffecten kwam de omzetgroei (+10%) hoger uit dan verwacht in alle regio's. De groep ondervond een positieve impact van de sterke prestaties van de autosector (43% van de omzet). Maar ondanks dit cijfer trekt Bekaert zijn verwachtingen voor 2017 niet op en blijft het tippen op een stabiele bedrijfswinst (zonder uitzonderlijke elementen). De winst per aandeel zou in dit geval ongeveer 2,80 EUR moeten bedragen. De autosector zal het de volgende kwartalen wellicht goed blijven doen. Maar de klanten uit de oliesector aarzelen nog steeds om te investeren. Overigens dreigen in Zuid-Amerika, dat blijft kampen met een ongunstig economisch klimaat, de verkoopprijzen te lijden onder de toenemende Aziatische concurrentie als gevolg van de remonte van de Zuid-Amerikaanse munten. Tenslotte zal de huidige terugvallende trend in de markt voor staaldraad voor de zonnepanelensector, zich in China sneller verderzetten daar het aantal subsidies voor deze sector zal afnemen. 

Koers op het moment van de analyse: 48,84 EUR

Het Belgisch bedrijf Bekaert is gespecialiseerd in de verwerking van metalen (draadproducten, filters, composietmaterialen…) en in technologieën voor het aanbrengen van deklagen met metaalvezels. De groep realiseert meer dan 60% van haar omzet in de groeilanden. Haar belangrijkste afzetmarken zijn de automobielindustrie (40% van de verkopen), de bouw (25%) en de energiesector (10%).


Deel dit artikel