Analyse
AB InBev boekte een degelijk eerste kwartaal 1 jaar geleden - vrijdag 5 mei 2017
De groep tipt voor de rest van het jaar op betere prestaties.

Desondanks handhaven we ons advies. Het aandeel blijft duur en rekening houdend met de context in de sector blijft u best op uw hoede, onder meer gezien de wereldconjunctuur volgens ons nog te zwak is. VERKOPEN.

 

In het 1e kwartaal klom de omzet met 3,7% (beter dan verwacht). De verkochte volumes vielen verder terug (-0,5%) maar de verkoopprijzen namen toe.

Niettemin is het te vroeg om victorie te kraaien. Dit puike resultaat is namelijk niet het gevolg van een competitief voordeel (het resultaat van rivalen Carlsberg en Heineken ging er eveneens op vooruit).

Daarnaast is de situatie in Brazilië en Noord-Amerika, de twee belangrijkste markten van de groep, nog altijd gespannen. Verder nemen de synergieën uit de integratie van SABMiller mooi toe, conform het plan dat de groep heeft uitgestippeld.

We handhaven onze ramingen.

 

Koers op het moment van de analyse: 109,10 EUR

 

AB InBev is in 2008 ontstaan door de overname van het Amerikaanse Anheuser-Busch door het Belgisch-Braziliaanse InBev. In 2016 lijfde het SABMiller in. Het is de grootste brouwerijgroep ter wereld en heeft 30% van de wereldmarkt in handen. Bekende merken zijn o.m. Stella Artois, Jupiler, Budweiser, Beck's, Brahma…

Deel dit artikel