Analyse
Vier aandelen die u een gul dividend bieden 1 jaar geleden - vrijdag 7 april 2017
Om een regelmatige inkomst uit uw beleggingen binnen te rijven...
Vier aandelen die u een gul dividend bieden

Vier aandelen die u een gul dividend bieden

Al belegt u voor de lange termijn, een regelmatige inkomst uit uw beleggingen, en liefst zo gul mogelijk, is uiteraard altijd welkom. Maar gezien de vrij lage inflatie (1,2 % in België, zonder voeding en olie) zal de Europese Centrale Bank haar rente wellicht niet spoedig optrekken. Op uw spaarrente kunt u dus alvast niet rekenen om een regelmatig en correct rendement uit uw spaarcenten te putten.

Wel kunt u aan de hand van uw kapitaal dat u voor een langere periode kunt missen en als u bereid bent een zeker risico te nemen, een regelmatige inkomst opstrijken door in dividendaandelen te beleggen. We kozen er 4 voor u uit. Van de Velde verdween uit onze selectie. De groep waarschuwde namelijk dat 2017 een moeilijk jaar zou zijn. We vrezen dan ook voor een fikse dividendknip.

 

Befimmo (+0,7%)

De GVV kon zich ondanks de moeilijke kantorenmarkt rechthouden dankzij positief nieuws (1e huurder Quatuor-project in Brusselse Noordwijk, verkoop Brederodecomplex met meerwaarde). Ontdek ook onze recentste analyse rond Befimmo.

Engie (+10,6%)

Het aandeel veerde de laatste weken op en beleggers tonen opnieuw interesse. De transformatie van de groep, die in de toekomst vooral wil focussen op de activiteiten met een lage CO2-uitstoot, verloopt volgens plan en zal in 2017 wellicht een winststijging met zich meebrengen (zonder afstotingen en overnames).

Gimv (+0,4%)

Na de overname van 67% van het Nederlandse ALT Technologies (airbagcomponenten) komt de koers in de buurt van zijn peil van eind 2016. Het bedrijf tracht de recente meerwaarden uit de verkoop van een aantal belangen te herinvesteren, alsook een deel van de cash die de groep de laatste jaren kon binnenrijven.

TINC (-2,3%)

Na een dip door de kapitaalverhoging in december kreeg de koers opnieuw meer kleur. Het aandeel stabiliseert. Ook was de kapitaalverhoging een succes en beschikt TINC nu over de middelen om in nieuwe infrastructuurprojecten te investeren.

 

Het getal tussen haakjes is de return van het aandeel (koers + dividend in EUR) sinds 1/1/2017.

Deel dit artikel