Analyse
Telecom Italia: de koers lijdt onder de toenemende risico's 1 jaar geleden - vrijdag 21 april 2017
Telecom Italia buigt zich momenteel over de evolutie van 2 belangrijke zaken, het ultra-breedbandnetwerk en het belang van Vivendi. 

Het aandeel is vrij riskant en duur. VERKOPEN.

 

Voor de uitrol van het ultra-breedbandnetwerk is de groep op zoek naar partners voor de oprichting van een bedrijf die zich over de regio's zou ontfermen waar nood is aan overheidssteun (daar de privésector er niet als enige wil investeren wegens onvoldoende winstgevend). Het is echter niet geweten met wie de groep in zee zou kunnen gaan, hoeveel de staat zou bijdragen of hoe dit nieuwe bedrijf eruit zou zien (meerderheidsbelang van Telecom Italia? beursnotering?). En wat met het concurrerend bedrijf Open Fiber (Enel-groep) dat onlangs een aanbesteding won voor 6 regio's? Verder zijn de Italiaanse telecomautoriteiten van mening dat de positie van Vivendi ten opzichte van Telecom Italia overdreven dominant is. Bijgevolg moet de Franse groep haar belang over een jaar tot minder dan 10% afbouwen (t.o.v. 24%,) of haar belang in Mediaset terugdringen (29,9%). Volgens ons zal Vivendi ervoor kiezen om zijn belang in Mediaset af te bouwen en niet dat in Telecom Italia (de Franse groep poogt trouwens om volmachten te verkrijgen van Italiaanse aandeelhouders). Gezien de onzekere situatie wordt het aandeel echter een stuk riskanter.

 

Koers op het moment van de analyse: 0,79 EUR

 

Telecom Italia is de grootste telecomoperator van Italië, zowel voor vaste als voor mobiele telefonie (TIM). Ook actief in Zuid-Amerika (o.m. TIM Brasil) en elders in Europa (internet).

Deel dit artikel