Analyse
LVMH neemt Christian Dior Couture over 1 jaar geleden - donderdag 27 april 2017
Het modehuis Dior vervoegt de parfums van Dior die LVMH al in handen had.

Niettemin blijft het aandeel LVMH te duur. VERKOPEN.

 

De operatie past in het kader van een vereenvoudiging van de structuur van LVMH. Ook zal de familie Arnault, de hoofdaandeelhouder van LVMH en aandeelhouder van Christian Dior Couture, zo haar grip op de groep versterken en haar belang in het kapitaal opvoeren van 36% tot 47%.

LVMH neemt Christian Dior Couture over om de divisie "Mode en Lederwaren" kracht bij te zetten. Maar al kon Dior Couture over de laatste 5 jaar zijn omzet verdubbelen, toch lijkt de overname onvoldoende opdat we onze mening over het aandeel zouden herzien. Het gaat namelijk over een middelgrote overname met een fiks prijskaartje, die de groep bovendien met schulden zal financieren. Wel komt de financiële situatie van de groep hierdoor niet in gevaar.

Desondanks verhogen we lichtjes onze winstramingen per aandeel tot 9 EUR in 2017 (t.o.v. 8,90 voorheen) en 9,80 EUR in 2018 (t.o.v. 9,50).

 

Koers op het moment van de analyse: 224,85 EUR

 

LVMH is een Franse groep die de controle heeft over zowat 50 luxemerken (mode, lederwaren, parfums, sterke dranken en wijnen, uurwerken…).

Deel dit artikel