Analyse
Delta Lloyd zal hoogst waarschijnlijk door NN Group worden ingelijfd 1 jaar geleden - donderdag 30 maart 2017
We wijzigen ons advies.

We raden u aan om op het bod in te gaan dat het Nederlandse NN Group op Delta Lloyd heeft gelanceerd. Let op: sommige banken rekenen forse kosten aan (kosten voor buitenlandse correspondent) als u op het bod ingaat. In dat geval verkoopt u beter op de beurs (tegen een licht lagere koers dan de biedprijs).

 

De buitengewone algemene vergadering van Delta Lloyd heeft op 29 maart met de juridische fusie met NN Group ingestemd. Concreet betekent dit dat NN Group slechts 67% van de aandelen van Delta Lloyd bij het overnamebod moet verkrijgen om het bod ook definitief te laten doorgaan (gestand doen).

Daarmee staat NN Group nog maar weinig in de weg om Delta Lloyd voorgoed in te lijven. De kans is dan ook erg klein dat Delta Lloyd zelfstandig blijft voortbestaan of dat er nog een andere gullere overnamekandidaat op de proppen komt.

Volgens ons doet u er dan ook best aan om nu toch maar op het overnamebod van 5,40 EUR per aandeel in contanten in te gaan. Het oorspronkelijk bod loopt alvast nog tot vrijdag 7 april, maar geen paniek als u te laat bent. Mogelijk wordt de aanbiedingstermijn verlengd en in elk geval komt er nog een tweede kans (tweede aanbiedingstermijn) wanneer NN laat weten dat het bod definitief doorgaat.

 

Koers van Delta Lloyd op het moment van de analyse: 5,33 EUR

 

Delta Lloyd Groep is een Nederlandse financiële dienstverlener actief in het aanbieden van levensverzekeringen en pensioenen, schadeverzekeringen, fondsbeheer en bancaire producten en diensten aan klanten in Nederland en België.

Deel dit artikel