Analyse
BNP Paribas voegde nog een paar details toe aan het plan 2017-2020 maar dit verandert onze analyse niet 1 jaar geleden - woensdag 22 maart 2017
De koers houdt grotendeels rekening met de resultaten voorzien voor 2020.

In afwachting biedt het aandeel een gul dividendrendement (5% bruto voor 2017). Daarom mag u HOUDEN.

 

De Franse bank bevestigt de grote lijnen van haar plan 2017-2020: ze tipt op een jaarlijkse inkomstenstijging van 2,5% minimum, verdere kostenbesparingen en een dividendverhoging. Gezien ze de vooruitzichten van de inkomstengroei voorzichtig inschat (wat ons logisch lijkt rekening houdend met de Europese conjunctuur), zal het resultaat vooral stijgen dankzij de kostenbesparingen, de sluiting van agentschappen en de verdere digitalisering van de diensten. In de zakenbanktak (advies aan grote bedrijven) wil BNP Paribas zich versterken in Noord-Europa (Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Scandinavië). Een ambitieus initiatief gezien er lokaal enorm veel concurrentie heerst. Bovendien raken Amerikaanse banken alsmaar sterker ingeplant in Europa. Indien alles goed loopt, menen we dat BNP Paribas in staat is om tegen 2020 een winst per aandeel te boeken van 7,40 EUR (de koers houdt hiermee al rekening). In afwachting tippen we op een winst per aandeel van 6,30 EUR in 2017 en 6,60 EUR in 2018.

 

Koers op het moment van de analyse: 60,26 EUR

 

BNP Paribas is een universele bank met stevige wortels in Frankrijk; de groep bouwt haar retailbank en gespecialiseerde diensten uit in het buitenland.

Deel dit artikel