Analyse
2017 wordt voor Western Union moeilijker dan gedacht 1 jaar geleden - dinsdag 14 februari 2017
Rond de toekomstige resultaten bestaat flink wat onzekerheid.

Sinds we u aanraadden dit aandeel niet meer te kopen, verloor de koers 7,5%. Toch veranderen we gezien de huidige onzekerheid ons advies niet.
HOUDEN.

Het 4e kwartaal 2016 belandde in de rode cijfers als gevolg van een boete opgelegd door het Amerikaanse gerecht. Zonder deze boete liggen de resultaten in de lijn van onze ramingen.

De doelstellingen voor 2017 daarentegen kwamen onder onze verwachtingen uit.

Om de kwaliteit van haar diensten, haar productiviteit... op te drijven, is de groep namelijk gaan investeren, wat op de marges weegt. Overigens moet Western Union opboksen tegen een alsmaar sterkere concurrentie (Alibaba nam MoneyGram over, online overschrijvingen….), waardoor de groep haar marges niet kan opvoeren.

Bijgevolg verlagen we onze winstramingen per aandeel tot 1,55 USD voor 2017 en 1,60 USD voor 2018.

Koers op het moment van de analyse: 19,53 USD

Met een marktaandeel van 20% is het Amerikaanse Western Union (WU) de wereldleider in geldtransactiediensten via niet-bancaire weg. WU biedt particulieren de mogelijkheid om geld over te maken aan particulieren elders ter wereld, zonder dat een van de partijen over een bankrekening hoeft te beschikken. Via een netwerk van ruim 500 000 agenten is 80% van de omzet dan ook afkomstig van die particulieren. De concurrentie bestaat uit enerzijds MoneyGram en anderzijds de banksector.

Deel dit artikel