Analyse
Teva Pharmaceuticals stelt gerust door de vooruitzichten voor 2017 te bevestigen 1 jaar geleden - donderdag 16 februari 2017
Is het aandeel nog altijd interessant?

Ja. Althans voor de lange termijn.
KOPEN
.

Diverse elementen (die o.m. de directeur deden opstappen) bezorgden de geloofwaardigheid van de groep en de koers een deuk: tragere lancering van producten, minder goede vooruitzichten, boete voor corruptie… Bovendien is niet duidelijk wanneer het generieke middel voor Copaxone 40mg er zal komen (wij tippen nu op begin i.p.v. midden 2018 eerder). In die context is het beter dan verwachte resultaat van het 4ekwartaal 2016 enigszins geruststellend, althans op vergelijkbare basis. Want de winst per aandeel (0,07 USD) wordt afgeroomd door eenmalige lasten (waardevermindering i.v.m. overname Rimsa en generieken voor Allergan, devaluatie Venezolaanse munt …). Ook positief is dat de vooruitzichten voor 2017 werden bevestigd. Bovendien zullen enkele veelbelovende producten (goedkeuring in de maak voor SD-809 …) helpen om het verlies door Copaxone te compenseren. De regering Trump zal de lancering van nieuwe generieken wellicht versnellen. Er wordt overwogen om niet-strategische activa af te stoten om de schuld te verminderen. Wij blijven daarom positief voor de lange termijn maar schroeven onze winstramingen per aandeel terug (van 3 naar 2,10 USD voor 2017 en van 2,75 naar 1,70 USD voor 2018.

Koers op het moment van de analyse: 36,77 USD

Teva Pharmaceutical is wereldleider in de ontwikkeling, productie en verkoop van generische geneesmiddelen. De groep commercialiseert ook gepatenteerde medicijnen zoals Copaxone (multiple sclerose) en Azilec (ziekte van Parkinson).

Deel dit artikel