Analyse
Start van overnamebod op Delta Lloyd door NN Group 1 jaar geleden - vrijdag 3 februari 2017
De biedprijs lijkt ons te laag.

Er zit wellicht niet veel anders op dan op het bod in te gaan. Voorlopig zouden we nog de algemene vergadering van 29/3 afwachten. Mocht de juridische fusie daar (met grote meerderheid) worden verworpen, dan blijft Delta Lloyd mogelijk nog zelfstandig of minstens beursgenoteerd. Tot dan: HOUDEN.

 

Het bod van NN Group op Delta Lloyd loopt van 3/2 tot 7/4 (verlenging mogelijk). De biedprijs bedraagt een magere 5,40 EUR per aandeel. Toch wordt het bod door de leiding en bestuurders van Delta Lloyd gesteund en aanbevolen. Op 29/3 volgt wel nog een buitengewone algemene vergadering waarbij o.a. het bod zal worden besproken en de aandeelhouders zullen moeten stemmen over de juridische fusie. Het bod is pas definitief als NN Group 95% van de aandelen in handen krijgt (er volgt dan een uitkoopbod) of 67% als de aandeelhouders de juridische fusie goedkeuren. Wel kan NN van die minimumdrempels afzien. Hoewel een hoger bod nooit is uitgesloten, lijkt de kans daarop ons erg klein. Delta Lloyd voerde de voorbije maanden immers al tevergeefs gesprekken met mogelijke witte ridders (o.a. het Nederlandse ASR, het Chinese Anbang en het Taiwanese Fubon, al Delta Lloyd-aandeelhouder). Fubon zou 5,60 EUR hebben geboden maar de deal liep door extra eisen van de Nederlandse toezichthouder op het laatste nippertje op de klippen.

 

Koers op het moment van de analyse: 5,33 EUR

 

Delta Lloyd Groep is een Nederlandse financiële dienstverlener actief in het aanbieden van levensverzekeringen en pensioenen, schadeverzekeringen, fondsbeheer en bancaire producten en diensten aan klanten in Nederland en België.

Deel dit artikel