Analyse
Xerox rondde de afsplitsing af van zijn tak diensten aan bedrijven 1 jaar geleden - donderdag 5 januari 2017
De nieuwe entiteit heet Conduent. De hercentrering op de historische activiteiten biedt de groep opnieuw fraaie vooruitzichten.

Het aandeel is correct gewaardeerd.
HOUDEN.

 

De Amerikaanse groep gaat opnieuw focussen op haar kernactiviteit, namelijk printers en kopieermachines. Op die manier zal ze zich tevens kunnen wijden aan nieuwe printtechnologieën en tegelijk kosten besparen.

We vertrouwen erop dat de groep in staat is haar financiële doelstellingen te bereiken. We tippen op een winst per aandeel van 0,70 USD in 2017, 0,80 USD in 2018 en 0,90 USD in 2019.

Overigens bevestigde Xerox al voor dit jaar een dividend te zullen storten van 0,25 USD bruto, die de groep vervolgens zal optrekken. Rekening houdend met de vooruitzichten en op basis van de nieuwe koers is het aandeel correct gewaardeerd.

 

Koers op het moment van de analyse: 7,15 USD

 

Xerox is een Amerikaans bedrijf dat gekend is voor de printers en kopieermachines die het imago van het bedrijf al tientallen jaren uitdragen (42 % van de omzet) en gepaard gaan met dienstencontracten (onderhoud, verkoop van inkt en papier, financiering van de verkoop van apparaten). De groep heeft getracht zich in de diensten te diversifiëren (taken inzake human resources, financiën, informatietechnologie, documentenbeheer,... ), maar is hier niet in geslaagd.

Deel dit artikel