Analyse
Accenture: beleggers onterecht ontgoocheld 1 jaar geleden - vrijdag 23 december 2016
Beleggers streken hun winst op als gevolg van een kwartaalresultaat afgestraft door de opmars van de dollar. Niettemin blijft de groep over uitstekende troeven beschikken.

HOUDEN.

In het 1e kwartaal van het huidig boekjaar (jaarafsluiting: 31/08) klom de omzet met 7%, de bestellingen met 7,5% en de winst per aandeel met 9% tot 1,62 USD (vergelijkbare basis, conform onze verwachtingen). Bijgevolg bevestigt de groep haar omzetdoelstelling voor dit boekjaar t.o.v. het vorige (+5 à 8% op vergelijkbare basis) en haar doelstelling wat de bedrijfsmarge betreft (14,8% t.o.v. 14,6% een jaar voorheen). Wel stelde ze haar doelstelling voor de winst per aandeel neerwaarts bij (-2%) wegens de opmars van de dollar. Een herziening die de markten niet echt konden smaken. Toch worden de fraaie vooruitzichten van de groep hierdoor niet in vraag gesteld. Accenture kan immers al jaren de concurrentie op afstand houden en dit terwijl ze toch vrij hoge tarieven hanteert. Dit dankt de groep aan haar kwalitatief en breed aanbod van diensten aan bedrijven, dat ze regelmatig uitbreidt via doelgerichte overnames. Overigens staat ze financieel sterk in haar schoenen en koopt ze regelmatig eigen aandelen in. Het dividendrendement bedraagt 2,1% bruto. Wij tippen tegenwoordig op een winst per aandeel van 5,85 USD voor dit boekjaar en op 6,25 USD voor het volgende.

Koers op het moment van de analyse: 117,79 USD

Het Amerikaanse Accenture is een adviesbureau voor bedrijven. Meer dan ¾ van de 500 grootste bedrijven ter wereld zijn er klant. Accenture put 54% van zijn omzet uit consultancy voor bedrijven (beheer, technologie …) en 46% uit outsourcing (informatica, administratie …). De groep boekt 46% van haar inkomsten in de VS, 35% in Europa en 19% in de rest van de wereld.

Deel dit artikel