Analyse
Waste Connections: kwartaaldividend +24 % 1 jaar geleden - donderdag 10 november 2016

Na de recente fusie met het Canadese Progressive Waste Solutions, blijft de groep op overnamepad.

Ze beschikt hiervoor immers over voldoende middelen. Overigens kan ze bogen op mooie vooruitzichten. De koers houdt hiermee rekening.

U mag dit kwaliteitsaandeel HOUDEN.

 

Het 3e kwartaal was conform de verwachtingen. In het resultaat zit voor de 1e maal het resultaat van Progressive Waste Solutions verrekend (fusie lente 2016), waardoor de omzet op 1 jaar tijd verdubbelde tot 1,1 miljard USD. De directie verwacht schaalvoordelen voor een bedrag van 50 miljard USD (0,29 USD per aandeel), die wel eens nog hoger zouden kunnen oplopen. De nieuwe entiteit is een ware cashmachine. Zo was in het 3e kwartaal elke gefactureerde dollar goed voor 0,50 dollar aan liquiditeiten. Bijgevolg trok de groep haar dividend op met 24 % tot 0,18 USD. Ook overweegt ze nog meer overnames. Het feit dat de markt nog erg gefragmenteerd is en enorm veel mogelijkheden biedt, is uiteraard een goede zaak. Volgens de directie is de groep dan ook volop gesprekken aan het voeren met het oog op verdere toenadering. De vooruitzichten van Waste Connections, waarvan de strategie grotendeels gebaseerd is op externe groei (sinds haar oprichting in 1997 nam ze al 40 bedrijven over en investeerde ze hierbij 6,5 miljard USD) ogen dus ongetwijfeld erg fraai.

 

Koers op het moment van de analyse: 76,86 USD

 

Waste Connections is een Amerikaanse onderneming actief in de ophaling en verwerking van vaste afvalstoffen (metaal, papier, glas, organisch afval …).

 

Deel dit artikel