Analyse
Solvay: advieswijziging 1 jaar geleden - woensdag 30 november 2016
Sinds ons aankoopadvies (eind februari) ging de koers ±30 % hoger. En al ogen de vooruitzichten nog steeds veelbelovend op de lange termijn, de koers houdt hier grotendeels rekening mee.

Niet meer kopen. HOUDEN.

Dankzij de overname van Rhodia in 2011 ontpopte Solvay zich tot een belangrijke speler op het vlak van chemie voor duurzame ontwikkeling. Een evolutie die nog werd versterkt door de overname van Cytec in 2015. Wel ging de koers begin 2016 bergaf. De markten maakten zich immers zorgen daar Solvay voor Cytec een fiks bedrag uitgaf en het filiaal Chemlogics met moeilijkheden kampte ten gevolge van de crisis in de olie- en de gassector. Hierdoor kon de belegger het aandeel, dat over het algemeen overgewaardeerd is, (tijdelijk) tegen een interessante prijs op de kop tikken. We blijven van mening dat de ontwikkeling van Solvay op lange termijn haar vruchten zal afwerpen, daar de groep op die manier inspeelt op de huidige noden van de duurzame chemie. In dit kader past tevens de terugtrekking uit het pvc-filiaal Inovyn (in juli afgerond) en de huidige voorbereiding van de verkoop van de non-strategische activiteiten acetaat (Acetow) en polyamides. We tippen nog steeds op een winst per aandeel van 4,70 EUR in 2016 en 6,80 EUR in 2017. Maar gezien het huidig koersniveau blijven we nu liever voorzichtig.

Koers op het moment van de analyse: 105,70 EUR

Sinds het Belgische Solvay in 2010 zijn farmadivisie verkocht, is de groep op overnamepad met de bedoeling zich te ontpoppen tot een belangrijke speler in de sector voor duurzame chemie.

Deel dit artikel