Analyse
Option : kruipt weer door oog van de naald 1 jaar geleden - vrijdag 25 november 2016
Option staat eens te meer aan de rand van de afgrond. Voor de aandeelhouder valt niet veel meer te rapen (negatief eigen vermogen, geen winst en dividend in het vooruitzicht, nog grotere verwatering bij eventuele omzetting obligaties in aandelen). Vermijd dit uiterst riskante aandeel.

VERKOPEN.

Nadat Option begin dit jaar zijn eerste overnames deed in zijn 30-jarige geschiedenis, worden de 2 overgenomen Nederlandse fabrikanten van LED-straatverlichting (leverden in de 1e jaarhelft ±2/3 van de omzet!) alweer van de hand gedaan. Reden is de zoektocht naar vers geld om te overleven. Hoewel al tegen eind september beloofd, blijft het immers nog altijd wachten op nieuws over de onderhandelingen tussen Option en zijn schuldeisers over extra geld. De verkoop heeft een positief effect van 0,003 EUR (!) op het resultaat per aandeel van 2016 en rekt de overlevingsstrijd met 3 maanden tot medio februari 2017. Tegen dan zou de technologiespecialist een groter plan bekendmaken. Intussen plooit Option zich terug op zijn kernproduct “CloudGate” dat machines met elkaar laat communiceren via internet (“internet der dingen”). Maar ondanks dat de groep al meermaals deals met enkele grote bedrijven aankondigde, komt de verkoop ervan maar niet van de grond en blijft het bedrijf ondanks besparingen en afslankingsoperaties voortdurend cash verdampen.

Koers op hetmoment van de analyse: 0,09 EUR

Het Belgische Option ontwikkelt en produceert draadloze verbindingstools en software om toestellen en sensoren met elkaar en met het internet te laten communiceren.

Deel dit artikel