Analyse
JinkoSolar: overdreven afgestraft 1 jaar geleden - donderdag 24 november 2016
De zege van Trump zal het de spelers uit de zonne-energiesector buiten de VS moeilijker maken.

Maar de koers lijkt ons te zwaar afgestraft. Vooral gezien Jinko een puik resultaat boekte en de afstoting van Jinko Power de goede weg opgaat.

HOUDEN.

 

De koers leed onder de zege van Trump, volgens wie zonne-energie te duur is t.o.v. fossiele energie. Een gerechtvaardigde reactie, die men echter dient te relativeren. Trump zal inderdaad de invoertarieven opdrijven op geïmporteerde producten m.b.t. zonne-energie, maar zal dit slechts tot op zekere hoogte kunnen doen. Dergelijke maatregelen zouden immers kunnen leiden tot een handelsoorlog met China, de belangrijkste handelspartner van de VS. De markten vergeten echter dat er ook goed nieuws is voor Jinko. Zo boekte het een puik resultaat voor het 3e kwartaal: hoewel de prijzen zoals verwacht nog iets verder zakten, nam de winstgevendheid iets toe dankzij de kostenbesparingen en stijgende verkochte volumes (schaalvoordelen). Verder zal de afstoting van het filiaal Jinko Power (elektriciteitsproductie) dienen om de schuld met meer dan 50 % af te bouwen en zal dit de gegenereerde liquiditeiten oppeppen (de afgestoten tak slorpte enorm veel cash op). Bijgevolg zou de groep op zoek kunnen gaan naar nieuwe schaalvoordelen (overname?) of zou ze de aandeelhouder kunnen verwennen (inkoop eigen aandelen?).

 

Koers op het moment van de analyse: 13,43 USD

 

JinkoSolar is een Chinese onderneming die actief is op het vlak van zonne-energie (voor de productie van elektriciteit). De groep is een van de enige verticaal geïntegreerde spelers van de sector (beheerst de volledige lijn, van de productie van silicium tot het maken en verkopen van zonnepanelen).

 

Deel dit artikel