Analyse
Eli Lilly: nieuwe tegenslag in het onderzoek 1 jaar geleden - vrijdag 25 november 2016
Ondanks het mislukt onderzoek naar Solanezumab, rekent Eli Lilly op zijn nieuwe producten om tussen 2015 en 2020 een gemiddelde groei te boeken van minstens 5 % per jaar. De koers brokkelt af, maar kon de voorbije 5 jaar al flink klimmen.

HOUDEN.

Na een paar erg kalme jaren door de patentverliezen van Zyprexa (schizofrenie) en Cymbalta (depressie) en het stopgezette onderzoek naar Evacetrapib (hart- en vaatziekten) en Tanezumab (pijnstiller) in 2015, kampt Eli Lilly alweer met tegenslag: de klinische resultaten van Solanezumab (Alzheimer) laten te wensen over terwijl de groep net op dit product rekende om weer met groei aan te knopen. Bijgevolg zal ze een waardevermindering optekenen van 150 miljoen dollar in het 4e kwartaal en verlagen we onze winstramingen per aandeel tot 2,60 USD in 2016 t.o.v. 2,70 voorheen (voor 2017 handhaven we onze ramingen op 3,30 USD). Die tegenslag valt echter te relativeren. Eli Lilly bracht de laatste 2 jaar namelijk 6 nieuwe producten op de markt: Cyramsa en Portrazza (kanker), Trulicity en Jardiance (diabetes), Talz (psoriasis) en Basaglar (biosimilair van sterproduct van Sanofi tegen diabetes), die op zich goed waren voor 10 % van de groepsomzet in het 3e kwartaal. Ook is het labo nog andere producten aan het ontwikkelen zoals Baricitinib (reumatoïde artritis), waarvoor een goedkeuringsaanvraag werd ingediend.

Koers op het moment van de analyse: 68,00 USD

De Amerikaanse geneesmiddelenproducent Eli Lilly is vooral actief op het vlak van het centrale zenuwstelsel, diabetes en oncologie.

Deel dit artikel