Analyse
Mogelijk keuzedividend bij QfG 1 jaar geleden - donderdag 8 september 2016

Dankzij nieuwe wetgeving voor publieke privaks kan Quest for Growth voortaan haar aandeelhouders de keuze bieden tussen een dividend in cash of in aandelen.

Quest for Growth beleeft een zwak jaar en boekte in het eerste halfjaar een nettoverlies van 0,27 EUR per aandeel. We raden u dan ook aan het aandeel te
VERKOPEN.
Als u wilt beleggen in een investeringsmaatschappij, geef dan de voorkeur aan
Gimv.

 

Quest for Growth zal binnenkort zijn aandeelhouders samenroepen voor een buitengewone algemene vergadering om de statuten aan te passen zodat het voortaan zijn dividend zowel in cash als in aandelen kan uitkeren. Een dividend in aandelen maakt het mogelijk om meer kapitaal in het bedrijf te houden, dat dan geïnvesteerd kan worden en het dus bijdraagt aan de groei. Daarnaast zal de jaarrekening voortaan worden opgesteld volgens de IFRS-normen (internationale boekhoudnormen) en wordt het beleggingsbeleid vereenvoudigd. Er moet minstens 25% in niet-beursgenoteerde bedrijven worden belegd en minstens 70% in niet-genoteerde vennootschappen of beursgenoteerde bedrijven met een beurskapitalisatie van minder dan 1,5 miljard euro.

 

Koers op het moment van de analyse: 7,46 EUR

 

Quest for Growth is een beursgenoteerde investeringsmaatschappij die participaties aanhoudt in Europese groeibedrijven (o.a. software, halfgeleiders, telecom- en biotechsector).

 

Deel dit artikel