Analyse
Apple stelt iPhone 7 voor 1 jaar geleden - vrijdag 16 september 2016

De nieuwe iPhone lijkt ons voldoende innoverend om de verkopen opnieuw aan te zwengelen maar het koerspotentieel is beperkt.

HOUDEN.

 

Apple stelde zijn nieuwigheden voor. Belangrijkste onthulling is de iPhone 7, de laatste telg van het iPhone-gamma (±60 % v. omzet), waarmee de groep de verkopen en de winst, die al 2 kwartalen terugvallen, wil boosten. De iPhone 7 is op zich niet revolutionair maar wel voldoende innoverend om de trouwe Apple-klant te bekoren. De klantengetrouwheid wordt verder in de hand gewerkt door de uitbreiding van het dienstenpakket en door nieuwe producten, die steeds meer tot het resultaat zouden moeten bijdragen (iCloud, Apple TV…). Toevallig vindt de lancering van de iPhone 7 plaats op het moment dat concurrent Samsung meer dan 2 miljoen Galaxy Notes 7 moet terugroepen (batterijproblemen). De vooruitzichten van Apple ogen dus vrij fraai. Maar op middellange termijn zal de winstgroei zwak blijven. De groei van de wereldvraag naar smartphones vertraagt immers, waardoor de concurrentie stijgt en de druk op de prijzen toeneemt. En momenteel heeft Apple geen nieuw product klaarstaan om het resultaat weer te boosten. Wel vormt de boete van 13 miljard dollar opgelegd door de Europese Commissie geen groot probleem. We handhaven onze winstramingen per aandeel op 8,30 USD voor dit boekjaar en 8,80 USD voor het volgende.

 

Koers op het moment van de analyse: 115,57 USD

 

Het Amerikaanse technologiebedrijf Apple is een toonaangevende speler op het vlak van smartphones (iPhone), tablets (iPad), computers (Apple Mac) en andere diensten of apparatuur. 

 

Deel dit artikel