Analyse
Sioen: beter dan verwachte halfjaarcijfers 1 jaar geleden - dinsdag 30 augustus 2016

Na enkele jaren waarin de motor sputterde, is Sioen weer voluit aan een expansie- en groeiparcours begonnen.

Al houdt de koers na de mooie stijging van de voorbije jaren rekening met de goede vooruitzichten, toch is het o.i. nog te vroeg om uw winst te verzilveren.

HOUDEN.

 

In de 1e jaarhelft steeg de omzet met 7 % (4,2 % zonder overname van Italiaanse geotextielspecialist Fontana in maart). Coating, de grootste afdeling, en chemicaliën presteerden erg sterk. De kledingtak deed het, zoals voorzien, iets minder. Ook de winstgevendheid ging er flink op vooruit. De bedrijfswinst klokte 41,4 % hoger af (bedrijfsmarge 14,5 % t.o.v. 11 % in 2015). De stijging van de nettowinst bleef echter steken op 20,5 % vooral door een negatief wisselkoerseffect (Brits pond t.o.v. euro in financieel resultaat). Sioen verwacht dat de omzet en de winst in het 2e halfjaar zullen blijven toenemen. Ook zal de overname eind juli van het Duitse Polyant-Dimension (nr. 1 in zeildoek voor jachten en zeilboten) de omzet en winst in het 2e halfjaar fors boosten. Wij trekken dus onze winstramingen op van 1,23 tot 1,33 EUR per aandeel voor 2016 en van 1,33 tot 1,43 EUR voor 2017. Voor 2018 tippen we op 1,54 EUR. Nadat Sioen de laatste jaren focuste op schuldenafbouw en interne groei mikt de financieel gezonde en sterke groep nu weer op groei door overnames. O.i. een goede zet. 

 

Koers op het moment van de analyse: 22,56 EUR

 

De Belgische groep Sioen is gespecialiseerd in gecoate weefsels (tenten, …) en technisch textiel (beschermingskledij, afdekzeilen vrachtwagens, filters, airbags,…).

 

Deel dit artikel