Analyse
Matig eerste halfjaar voor Veolia Environnement. Maar het tweede oogt beter. 2 jaar geleden - vrijdag 5 augustus 2016

Nadat de koers op een paar jaar tijd verdubbelde, strijken talrijke beleggers hun winst op.

Er is echter geen reden tot paniek. Profiteer ervan om in het aandeel te beleggen (voor maximum 5 % van het vermogen dat u aan individuele aandelen besteedt).
KOPEN.

 

In het eerste halfjaar klom de bedrijfswinst met 3,2 %. Dit was echter te danken aan de fikse kostenbesparingen die de groep doorvoerde (121 miljoen euro terwijl Veolia per halfjaar 200 miljoen euro wil uitsparen).
De omzet viel immers met 3 % terug, afgestraft door de zwakke economische context en het uitblijven van een verhoging van de verkoopprijzen. De nettowinst verloor op zijn beurt 29 % als gevolg van een zware herstructureringslast.

 

Toch bevestigt de groep haar doelstellingen voor de periode 2016-2018: een gemiddelde jaarlijkse stijging van de inkomsten met 2 à 3 % en van de bedrijfswinst met 5 %. De contracten die de groep in de loop van de laatste maanden afsloot, zullen hiertoe bijdragen.
De beoogde groeiversnelling in de veelbelovende milieusector is een volgende fase in het ontwikkelingsplan. Tijdens de vorige fase focuste Veolia op de afbouw van haar schuldenberg.

 

Koers op het moment van de analyse: 19,75 EUR

 

De Franse groep Veolia is wereldleider in diensten die verband houden met water (distributie, afvalwaterbehandeling) en de nummer twee in afvalbehandeling. ze beschikt ook over een divisie energiediensten (energiebeheer voor collectiviteiten en ondernemingen).

 

Deel dit artikel