Analyse
Valeo: verlaat onze selectie 2 jaar geleden - dinsdag 7 juni 2016

De Franse groep is op overnamepad.

En al kan ze zo haar doelstellingen halen, deze strategie is niet risicovrij. Het aandeel is duur en verlaat onze selectie.
VERKOPEN.

 

Na de overnames van Peiker (slimme auto) en Spheros (airconditioning) zal de Franse groep weldra het Duitse FTE Automotive inlijven, dat gespecialiseerd is in rem- en koppelingssystemen. Op die manier zal ze de divisie aandrijfsystemen (26 % van de omzet) kunnen versterken, die strategisch alsmaar belangrijker wordt daar ze innoverende oplossingen ontwikkelt om de CO2-uitstoot terug te dringen. Dankzij de overname van FTE zal Valeo zijn doelstellingen in deze volop bloeiende sector wellicht kunnen bereiken. Ook mikt het tegen 2020 op een omzet van 20 miljard EUR (14,5 in 2015). Om die doelstelling te halen, dient de groep echter sterker te groeien dan de sector zelf. En al beschikt ze over de middelen om dit objectief te bereiken, toch zal ze mogelijks met een paar obstakels te maken krijgen, zoals de vertraging van China, de grootste automarkt wereldwijd, die op de vraag en groeivooruitzichten op lange termijn dreigt te wegen. Daarnaast moeten FTE, Peiker en Spheros nog succesvol worden geïntegreerd. Rekening houdend met al die obstakels vinden we onze ramingen al voldoende optimistisch en blijven we dus tippen op een winst per aandeel van 3,30 EUR in 2016 en 3,70 EUR in 2017.

 

Koers op het moment van de analyse: 44,95 EUR

 

Valeo is één van de grootste leveranciers ter wereld van onderdelen en systemen voor auto’s en vrachtwagens. De groep realiseerde in 2009 een omzet van 7,5 miljard euro en stelt meer dan 50 000 mensen tewerk Ze is actief in Europa (? van de omzet), maar ook in Azië en in Amerika.

 

Deel dit artikel